пʼятниця, 06 вересня 2013 06:15

Українці перестають любити Путіна

Автор: підготував Северин НАЛИВАЙКО
 

— Політика тиску на Україну не має позитивного наслідку для Москви — Росія втрачає лояльних до себе українців, — каже керівник дослідної компанії "Рісьорч енд брендінґ ґруп" Євген Копатько, 49 років. — Сьогоднішня торговельна війна є обґрунтованою тільки для 15 відсотків наших громадян. Суспільство показало себе як свідоме.

Під час "газової війни" за президентства Ющенка 35% вважали Росію братньою державою. Зараз — 22%.

— Погіршало і ставлення українців до Путіна, — додає Копатько. — У травні 2010 року, коли з приходом до влади Віктора Януковича почали налагоджуватися міждержавні відносини, 63 відсотки українців схвалювали діяльність російського президента. У серпні цього року — 34 відсотки. Відповідно негативно його роботу оцінюють теж рекордно багато українців — 24 відсотки.

— Торговельна війна — цілком органічна поведінка Путіна, — вважає російський журналіст і громадський діяч Матвій Ганапольський, 59 років. — Він — людина пряма й цинічна, інакші керівниками Росії не стають. І це не зовсім торговельний конфлікт, а демонстрація Путіним нових реалій. Мовляв, отак і буде, якщо продовжите йти до ЄС. Ще й візи запровадимо.

Україна теж іще покаже кігті. Повертаються розмови про оподаткування товарів, які отримує російський Чорноморський флот. Із подальшою інтеграцією до Європи, думаю, постане питання перебування цього флоту в Україні — дарма що договір подовжили до 2042 року. Дружба між народами стане поміркована й раціональна. Але хіба не так буває, коли жінка кидає чоловіка та йде до іншого?

Зараз ви читаєте новину «Українці перестають любити Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути