пʼятниця, 26 травня 2017 06:05

"У світу забагато спокус забути про Україну"

— Втручання Росії у вибори в Сполучених Штатах, Франції, Нідерландах та інших європейських країнах дає розуміння реальної мети Путіна. Хоче підпалити дім вільного світу, розділити всіх. Трамп має зрозуміти — Путін не друг. Він — політичний хижак. І його головна мета полягає в тому, щоб обіграти президента США, — говорить 43-річний Арсеній Яценюк в інтерв'ю "Нью-Йорк Таймс" у Вашингтоні.

У столиці Сполучених Штатів Америки зустрівся з колишнім президентом Бараком Обамою, радниками нинішнього — Дональда Трампа, віце-президентом Майком Пенсом, законодавцями.

Лідер партії "Народний фронт" відвідав також із робочим візитом Канаду.

"Арсеній Яценюк поновив запит на оборонну зброю і звернувся до прем'єр-міністра Канади Джастіна Трюдо про посилення допомоги Києву з боку країн Великої сімки. Пішов із поста прем'єра України торік. Але як і раніше є лідером другої найбільшої фракції в парламенті й вважається потенційним наступником президента Петра Порошенка", — пише газета "Глоуб енд мейл".

— Важко стримати модернізовані на мільярди доларів російські війська. Україна єдина бореться проти регулярних військ РФ. Нам потрібна сучасна техніка — радіоелектронна апаратура, штурмові дрони і протитанкові ракети, — додає Арсеній ­Яценюк.

— Мета таких поїздок — привернути увагу до українських питань, — каже заступник керівника фракції "Народний фронт" Вікторія Сюмар, 39 років.

— Росія постійно нагнітатиме ситуацію. Путін не дарма призначив президентські вибори на річницю анексії Криму (відбудуться 18 березня 2018 року. — ГПУ). Українська карта в російській політиці буде однією з ключових. Він мобілізуватиме електорат довкола українського питання. У світу забагато спокус забути про Україну та віддати її в сферу впливу Російської Федерації.

Зараз ви читаєте новину «"У світу забагато спокус забути про Україну"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути