Ексклюзиви
пʼятниця, 12 листопада 2010 10:38

"У психлікарні у день голосування з'явилося ще триста хворих"

Автор: малюнок: Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ
 

Представники партій — учасниць місцевих виборів оцінюють втрати голосів після голосування.

— Соціологія у серпні показала, що Партія регіонів набирає 30 відсотків, а 12–13 відсотків — Тігіпко і Тимошенко. Я не відкидаю, що десь були якісь порушення. Але вони складають пів-відсотка по Україні, тому нехай опозиція заспокоїться, — говорить "регіонал" 53-річний Володимир Зубанов. — У нас теж позабирали голоси. Треба зупинятися, формувати органи влади на місцях.

— Влада вкрала у "Батьківщини" по Україні близько 10 відсотків голосів, — припускає "бютівець" Володимир Філенко, 55 років. — Перемога Геннадія Кернеса на виборах мера  вкрадена в Арсена Авакова. Влада боїться перерахунку голосів, бо знає реальний стан справ. На спецдільницях збільшилася кількість голосуючих. У психіатричній лікарні номер три було 400 чоловік, а в день голосування з'явилося ще 300 хворих. На тих дільницях, де перемагав Аваков, бюлетені визнали недійсними. Бо на них не поставили штам "вибув" навпроти кандидата Олександра Денисенка. Але на п'яти дільницях у Жовтневому районі бюлетені з такими ж помилками зарахували Кернесу.

— У комуністів у Криму украли близько 20 відсотків голосів, — переконаний комуніст 62-річний Леонід Грач. — Голоси забирали дуже просто: вкидали бюлетені, незаконно друкували їх, комісії працювали нечистоплотно. У місті Чорноморську переміг комуніст Сергій Кривобоков. Але доки люди не оголосили голодування, його не визнавали головою.

— Розбіжності екзит-полів та офіційних даних майже 1 відсоток, — говорить 36-річний Андрій Пишний із "Фронту змін". — Унаслідок викривлення результатів при підрахунку "Фронт змін" узагалі вибили з обласних та міських рад. Таке сталося в Донецькій, Луганській і Запорізькій областях. До виборчого абсурду можна віднести і підрахунок голосів в Одесі, Житомирі, Маріуполі, Василькові на Київщині.

Влада боїться перерахунку голосів

— Відбір голосів під час підрахунку ми оцінюємо у 3 відсотки на місцевих виборах на Одещині та Дніпропетровщині. В інших регіонах недорахувалися 1,5–2 відсотків, — зауважує 41-річний Кость Бондаренко із "Сильної України". — Ці вибори засвідчили вдосконалення коректурних технологій, а не самого процесу. Скажімо, у Кам'янці-Подільському виявили фальшиві бюлетені, а легальні, з голосами за нашого кандидата, опинилися на смітнику.

Влада боїться перерахунку голосів

— В інших результати співпали з екзит-полами, а в нас — ні. На Київщині, Волині, Рівненщині, Вінниччині залишилася половина голосів. На Івано-Франківщині та у Львові відмінусували  третину. Украли голоси через вкидку додаткових бюлетенів, — каже Олег Тягнибок, 42 роки, лідер ВО "Свобода".

— Ми ставимо питання щодо точкових порушень, — уточнює депутат із Блоку Литвина Олег Зарубінський, 47 років. — На Чернігівщині в бюлетені по цілому ряду дільниць у рядку з прізвищем нашого кандидата-мажоритарщика зазначено "не підтримую жодного кандидата". Де виборець мав ставити галочку? На деяких дільницях прізвища наших представників записали не під Народною партією, а під Українською народною партією Юрія Костенка.

— У нас є маса фактів того, що голоси відбирали, — запевняє "нашоукраїнець" Андрій Парубій, 39 років. — У Черкащині голова обласної організації Олександр Черевко за протоколом виграв вибори. Але територіальна комісія оголосила перемогу Партії регіонів. Перемогу відстояли через суд. Такі випадки непоодинокі. На Прикарпатті влада відібрала у нас мінімум 2 відсотки. Всеукраїнську цифру поки що уточнюємо.

Зараз ви читаєте новину «"У психлікарні у день голосування з'явилося ще триста хворих"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути