середа, 22 червня 2011 00:00

У Конго є пряма загроза життю миротворців

 

Міністерство оборони України й Організація Об'єднаних Націй ведуть переговори про поповнення вертолітним загоном із чотирьох Мі-24 складу миротворчої місії в Демократичній Республіці Конго.

— Відправлення додаткових гелікоптерів передбачає зміну їхньої дислокації, а це впливає на рівень боєздатності Збройних сил, — коментує військовий аналітик Інституту Євроатлантичного співробітництва Ігор Козій, 51 рік. — У миротворчій місії ООН у Конго вже є 13 українських військових спостерігачів. Тепер до них мали б вирушити близько 140 осіб особового складу. Вертолітники здобудуть досвід використання військової техніки в умовах миротворчої операції. За недостатнього фінансування війська це чи не єдина можливість підтримувати необхідну льотну майстерність для пілотів армійської авіації.

Остаточне рішення про надсилання додаткового вертолітного загону має прийняти Верховна Рада. Що стосується Конго, то це не та країна, де потрібно випробовувати наших вояків. Під час попередньої місії там загалом загинули 157 осіб, зокрема 99 військових. Є пряма загроза життю. Використовувати Збройні сили лише задля вибудови позитивного іміджу країни — це дороге і небезпечне задоволення.

Зараз ви читаєте новину «У Конго є пряма загроза життю миротворців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути