Ексклюзиви
пʼятниця, 13 липня 2018 06:55

Трамп проситиме Путіна про Сирію

— Бажаю пану Трампу успіху в його зусиллях повернути пана Путіна на правильний шлях. Упевнений, що він чекає нашої поразки. Але цьому ніколи не бути, — каже президент України 52-річний Петро Порошенко.

Переговори між лідерами Сполучених Штатів Америки й Росії заплановані на 16 липня в Гельсінкі, столиці Фінляндії. Вони зустрічалися двічі в кулуарах міжнародних самітів. Щонайменше вісім разів розмовляли телефоном. Окремої зустрічі президенти РФ і США не мали від початку анексії Криму. Обговорюватимуть економічні зв'язки двох країн. А також війну в Україні та Сирії.

"Трамп не зможе скасувати санкції проти Росії, бо Конгрес заборонив йому це робити. Тобто щодо Криму він жодних рішень прийняти не може, — пише російський публіцист 64-річний Леонід Радзіховський для видання "Апостроф". — Але є речі, які від Трампа залежать. Наприклад, "Північний потік-2" (газопровід із РФ до Німеччини в обхід України. — ГПУ). Америка здатна протидіяти його будівництву.

Путін може пообіцяти, що Росія не торгуватиме з Північною Кореєю. Тобто підтримуватиме американське ембарго.

Друга тема — ситуація в Сирії. США хочуть піти звідти. Трамп про це давно говорить. Однак для цього йому потрібно, щоб була гарантована безпека ізраїльського кордону. Кремль здатен це забезпечити.

Проблема Донбасу складна, а питання Криму для Путіна не існує. Півострів для нього — невід'ємна сакральна частина Росії. На цьому тримається вся його політична репутація".

Зараз ви читаєте новину «Трамп проситиме Путіна про Сирію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути