пʼятниця, 22 вересня 2017 07:35

Трамп припускає знищення Північної Кореї

— Нам потрібно протистояти загрозам суверенітету країн усюди — від України до Південно-Китайського моря, — говорить президент Сполучених Штатів Америки 71-річний Дональд Трамп 19 вересня на Генеральній Асамблеї ООН у Нью-Йорку. Це — його перший виступ в Організації Об'єднаних Націй.

Трамп назвав головними загрозами північнокорейську й іранську ядерні програми.

— Жоден інший режим не показував такого презирства до свого населення й інших народів, як у Північній Кореї. На його совісті мільйони голодних смертей, переслідування й тортури, — каже президент США. — Тепер КНДР за­грожує всьому світу колосальними жертвами, розвиваючи свою ядерну й ракетну програму. Божевілля, що деякі держави не тільки торгують із таким режимом, а й допомагають йому фінансово і ­зброєю. США — сильна й терпляча країна. Але якщо нам доведеться захищати себе і своїх союзників, ми не зупинимося перед повним знищенням Північної Кореї.

Деякі нації "летять у пекло", проте ООН може їм допомогти, сказав Дональд Трамп.

"За більш як 30 років мого досвіду в Організації Об'єднаних Націй не чув сильнішої або хоробрішої промови", — заявив прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу, 67 років.

"Трамп засудив маленькі агресивні режими, що порушують принципи ООН. Але як щодо великих держав — Росії та Китаю, які роблять те саме?" — коментує у мережі "Твіттер" американський аналітик Ерік Браттберґ.

Увага світу прикута до Північної Кореї, але ті ж засоби шантажу й агресії застосовує Росія до України, каже під час своєї промови президент Литви 61-річна Даля Грібаускайте:

— Доки ми виступаємо, 100 тисяч російських військових залучені до навчань "Захід-2017" на кордоні з країнами Балтії, Польщею і навіть в Арктиці. Кремль тренує армію для нападу на Захід. Попри відповідальність Росії як постійного члена Радбезу ООН захищати мир у світі — вона нападає на Грузію, нелегально анексує Крим і воює на сході України.

Зараз ви читаєте новину «Трамп припускає знищення Північної Кореї». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути