вівторок, 15 січня 2013 00:45

Тисячі людей протестували в Москві

"Марш проти негідників" відбувся у неділю в Москві. Демонстрація була спрямована проти закону, який забороняє американцям всиновлення російських дітей-сиріт. Цей закон влада ухвалила у відповідь на обмеження в'їзду до США російським політикам, причетним до політичних переслідувань у країні.

— Іноземці всиновлювали переважно хворих дітей-інвалідів, на яких росіяни вкрай рідко звертали увагу, — пояснює російський політолог Андрій Окара. — Не дуже добре, що ці дітлахи їхали за кордон, але наше суспільство поки не здатне дати їм чогось кращого. Дитбудинки на пострадянському просторі в жахливому стані. Навіть здорові випускники інтернатів не можуть реалізуватися в житті, створити повноцінну сім'ю. Десятки тисяч із них стають алкоголіками чи наркоманами. Тепер у цих вихованців відібрали шанс мати нову родину бодай в іншій країні. Немічні діти стали заручниками багатих і впливових політиків.

Здавалося, після торішніх протестів у Росії опозиційний потенціал здувся, масштабних мітингів не буде. Несподівано на "Марш проти негідників" знову вийшли тисячі людей. Навіть офіційна статистика, яка завжди применшує кількість демонстрантів, говорить про дев'ять тисяч. Очевидно, потім ця цифра ляже на стіл президенту Володимирові Путіну. У нього таке враження, що відбулися не масові виступи росіян, а вийшла купка невдоволених "подлецов" — жменя зрадників, які сидять на фінансуванні ворожих іноземних урядів. І Путін думатиме, що в його країні все гаразд.

Іще рік тому громадські активісти в Росії чітко поділялися на тих, хто критикує владу, і тих, хто її підтримує. На так звані "Болотну" й "Поклонну". Бо опозиціонери збиралися в Москві на Болотній площі, а прихильники Путіна — на Поклонній горі. "Болотну" влада називає "зажравшиеся горожане". Тепер же на вулиці вийшли багато прихильників Путіна. Навіть міністр закордонних справ Сергій Лавров негативно відгукнувся про той зловісний закон. Новий виток протестних демонстрацій означає, що масові виступи повторюватимуться й надалі.

Зараз ви читаєте новину «Тисячі людей протестували в Москві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути