вівторок, 08 грудня 2009 18:41

Тимошенко закликає не допустити реваншу Януковича

Автор: фото з сайту www.tymoshenko.ua
  Юлія Тимошенко планує з 2010 року залишати до 60 відсотків прибутків у місцевих бюджетах
Юлія Тимошенко планує з 2010 року залишати до 60 відсотків прибутків у місцевих бюджетах

Прем"єр-міністр Юлія Тимошенко не полишає спроб привернути реальні гроші до місцевих територіальних громад і роздати безкоштовно земельні акти всім, хто має на це право.

Президент ветував нову редакцію Бюджетного кодексу, розроблену урядом, а парламент не зміг подолати вето. Глава Кабміну, виступаючи 7 грудня на урочистому засіданні з нагоди Дня місцевого самоврядування, зазначає, що, згідно з цим документом, 70% прибутків мають залишатися в місцевих бюджетах.

— Мета уряду на 2010 рік — добитися, щоб 60 відсотків доходів були у місцевих общин, а 40 відсотків — у Києві. А наступного 2011-го зробити так, щоб 70 відсотків загального консолідованого бюджету було в громадах, а 30 відсотків — у центрі, — підкреслює прем"єр.

Юлія Тимошенко переконана, що після президентських виборів вето на нову редакцію Бюджетного кодексу буде подолано, і гроші підуть до місцевих громад. При цьому вона закликає представників органів місцевого самоврядування допомогти уряду видати громадянам державні акти права власності на землю:

— Зробімо справжнє свято для наших громадян: візьмемо у них усі заяви на видачу земельних актів безкоштовно, віддамо протягом новорічних свят усе те, що їм заборговувала держава, і тоді ми з вами теж можемо спокійно відсвяткувати.

Тимошенко говорить, що із 6,5 млн актів на право власності на присадибну ділянку, що їх планували видати українцям  безкоштовно, вдалося видати лише 1 млн. Такий низький показник, на її думку, можна пов"язати з великою протидією урядовій ініціативі на місцях, а також із надзвичайною корумпованістю структур, що мають стосунок до цього процесу. Проте прем"єр не має наміру здаватися в боротьбі з корупцією. Тимошенко упевнена, що уряду крок за кроком все ж таки вдасться здолати опір недбайливих чиновників на місцях:

Мафіозні структури за всі послуги запланували отримати з громадян шість мільярдів гривень

— Він (спротив. — "ГПУ") не зламається відразу, оскільки ці мафіозні структури за всі послуги запланували отримати з громадян 6 мільярдів гривень прямими платежами і 6,5 мільярда гривень — отримати з бюджету тільки за видачу цих актів. Але ми сьогодні перекрили все.

Україні загрожує повернення до влади мафіозних структур, які й розвели всю цю корупцію, вважає Тимошенко. Тому як кандидат у президенти закликала представників органів місцевого самоврядування "не допустити повернення назад усього найгіршого, що було в нашій країні":

— У січні 2010 року буде новий масштабний реванш. Вони хочуть бачити його у всіх складових. Це стосується і державних ресурсів, і державних фінансів, й узурпації одним кланом усіх життєво важливих функцій країни. Я прошу вас: не допустіть цього!

Представники місцевих громад високо оцінили співпрацю Кабміну з регіонами. Віце-президент Асоціації міст України, мер Українки на Київщині Павло Козирєв відзначив, що "для малих міст переломним моментом була зустріч із Тимошенко 1 лютого 2008 року, де мери змогли вперше особисто донести нашу проблематику до прем"єра". Він подякував  Тимошенко за ефективний діалог із громадами, за надання представникам асоціації права брати участь у всіх засіданнях уряду і в такий спосіб впливати на ухвалення і впровадження рішень Кабміну. Павло Козирєв вручив прем"єру сертифікат на право виступати на найкращих площах населених пунктів.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко закликає не допустити реваншу Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути