пʼятниця, 11 травня 2012 10:38

Тимошенко потроху виводитимуть з голодування

Автор: фото: REUTERS/Dmitry Neymyrok
  Німецький невропатолог клініки ”Шаріте” Лутц Хармс виходить із лікарні після візиту до ув’язненої Юлії Тимошенко 9 травня у Харкові
Німецький невропатолог клініки ”Шаріте” Лутц Хармс виходить із лікарні після візиту до ув’язненої Юлії Тимошенко 9 травня у Харкові

Екс-прем'єр 51-річна Юлія Тимошенко перестала голодувати на 20-й день. 9 травня про це розповів невропатолог німецької клініки "Шаріте" Лутц Хармс. Він лікуватиме пацієнтку німецькими препаратами у харківській лікарні "Укрзалізниці".

— Ми почнемо потроху виводити її з голодування, — каже Хармс. — Спочатку це будуть вода і соки, трохи пізніше вона почне вживати тверду їжу. Найближчими днями проведемо фізіотерапію і лікувальні процедури. Медикаментозне лікування почнеться трохи пізніше. З цього стану Тимошенко виходитиме не менше місяця. Можливо, тижнів вісім.

— За необхідності до лікування залучатимуть й інших лікарів, — додає перший заступник міністра охорони здоров'я Раїса Моісеєнко, 48 років.

Разом із екс-прем'єром до 9 травня голодували понад 100 її прихильників у різних регіонах України. Найбільше — у Кривому Розі на Дніпропетровщині. Вони продовжують голодувати й досі. У столиці в наметовому містечку під Печерським судом пили тільки воду депутати Київради з фракції БЮТ Тетяна Меліхова та Олександр Бригинець. 9 травня він знепритомнів. Упав та розсік вухо, його зашивали.

За ґратами Тимошенко перебуває 281-й день.

— Почати голодування набагато легше, ніж виходити з нього, — говорить захисник екс-глави уряду "бютівець" Сергій Сас, 54 роки. — Юлія Володимирівна майже дев'ять місяців за ґратами і півроку не була на свіжому повітрі, бо лежить. То їй вийти з цього стану буде ще важче.

— Голодування більше 4-5 годин — це вже погано, а Тимошенко не їла 20 днів, — розказує президент клубу "Здоров-Е" 48-річний Борис Скачко. — Організм починає споживати свої старі хворі клітини. Загалом рівень її клітин омолодився — це єдиний плюс. Після восьми діб голодування практично виключаються печінка і система травлення. Тимошенко потрібно буде посидіти кілька днів на соках, серед яких тільки 10 відсотків мають бути фруктовими. Найкращі — з моркви, гарбуза. Потім зможе вживати кисломолочні продукти, а пізніше каші — гречку, рис. Коли перейде на іншу їжу, лікар дивитиметься, як її організм це сприймає. Можливо, від деяких продуктів їй доведеться відмовитися назавжди.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко потроху виводитимуть з голодування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути