пʼятниця, 30 листопада 2018 05:31

Тарифною політикою влада маніпулює електоратом

Автор: ФОТО НАДАНЕ ПРЕС-СЛУЖБОЮ партії ”Основа”
  Голова Черкаської обласної організації партії ”Основа” Олександр Рибченко: ”Для українців неприйнятне підвищення тарифів навіть на один відсоток. Вимагаємо істотного зменшення ціни на природний газ і зниження тарифів на тепло”
Голова Черкаської обласної організації партії ”Основа” Олександр Рибченко: ”Для українців неприйнятне підвищення тарифів навіть на один відсоток. Вимагаємо істотного зменшення ціни на природний газ і зниження тарифів на тепло”

Середні доходи сім'ї мають бути такими, щоб вартість комунальних послуг була посильною для неї. Україна не має очолювати антирейтинг європейських країн за часткою витрат на оплату комуналки. Це принципи партійної програми стрімкого розвитку "Основи".

Партія "Основа" називає злочинним рішення Кабміну про підвищення з 1 листопада ціни природного газу на 23,5%. За чотири роки правління нинішньої влади газ подорожчав більш як у сім разів. Уряд знехтував інтересами народу заради іноземних кредитів. Вкрай погіршив матеріальне становище більшості громадян своєї країни, витрачаючи кошти платників податків на субсидії, а не на підвищення енергоефективності.

— За цінами на газ зростають і тарифи на централізоване опалення. Подорожчання тепла може становити 16 відсотків і більше. Адже близько 70 відсотків собівартості опалення припадає саме на газ. У підсумку це призведе до ще більшого зубожіння людей, — каже голова Черкаської обласної організації партії "Основа" Олександр Рибченко. — Ціни на газ підвищувати не можна. Для українців неприйнятне підвищення тарифів навіть на один відсоток. "Основа" вимагає скасування постанови Кабміну №838 від 19 жовтня 2018 року, істотного зменшення ціни на природний газ, зниження тарифів на тепло для населення.

— Зростання цін на блакитне паливо в країні, яка має величезні запаси природного газу — це нонсенс. Абсурдно підвищувати його вартість до європейського рівня при вкрай низьких доходах українців. Тарифи, навпаки, повинні бути знижені, — заявив лідер партії "Основа" Сергій Тарута. — Ми гарантуємо, що, прийшовши до влади, знизимо ціну газу для населення на 40 процентів. Для цього є всі підстави, залучивши в галузь п'ять-сім мільярдів доларів інвестицій, розвиваючи вітчизняний газовидобуток. Від влади вимагаємо проявити політичну волю і турботу про громадян. Тоді Україна через три-п'ять років стане повністю незалежною.

— При професійному підході можна домогтися зниження ціни на газ до 110 доларів за тисячу кубометрів, що значно нижче діючих цін в Україні, — переконаний Сергій Тарута. — Нинішня влада не здатна на активні кроки, прикривається вимогами МВФ і забирає останні заощадження у населення. На комплекс заходів з розвитку національного газовидобутку може піти тільки нова влада, яка змінить життя українців на краще, а не набиватиме власні кишені.

У держбюджеті на 2019 рік скорочуються субвенції місцевим бюджетам на пільги та субсидії з оплати ЖКГ.

— Більш як половина українців субсидій не отримують. Це якраз та частина населення, яку можна умовно назвати середнім класом, — говорить Олександр Рибченко. — Ці громадяни найбільше постраждають нинішньої зими від підвищення тарифів. Вони заплатять зі своїх кишень за некомпетентні рішення уряду. Саме за рахунок середнього класу держава виплатить субсидії біднішим.

Зараз ви читаєте новину «Тарифною політикою влада маніпулює електоратом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути