четвер, 07 жовтня 2010 02:16

Табачник не оголошує конкурс на заміщення посади ректора

Конгрес української інтелігенції вимагає негайно оголосити конкурс на заміщення вакантної посади ректора Донецького національного університету. Текст заяви публікуємо зі скороченнями. "Наказом міністра освіти і науки Дмитра Табачника № 305-к 29 липня 2010 року з порушенням чинного законодавства звільнили з посади ректора Донецького національного університету Володимира Шевченка, доктора фізико-математичних наук, професора, Героя України - у зв'язку із закінченням строку дії контракту від 28 липня 2003 року і призначили виконувача обов'язків ректора його першого заступника.

Сім років з моменту оголошення попереднього конкурсу минуло в травні 2010 року. Однак внаслідок незаконних дій Табачник не оголошує його і досі. Такими діями Міністерство освіти і науки в особі його керівника Дмитра Табачника порушує чинне законодавство, наносить шкоду навчально-виховному процесу, розвитку науки Донецького національного університету, а також збереженню землі, що знаходиться в постійному користуванні університету.

Жодних підстав на звільнення ректора не було. Очолюваний ним багато років університет став одним з провідних вищих навчальних закладів, був у рейтингу вузів України серед 10 найкращих останніми роками.

Жодних зауважень з приводу перебування ректора Володимира Шевченка на посаді Дмитро Табачник не висловив. Непризначення його навіть виконувачем обов'язків ректора незрозуміло колективу, тим більше, що працівники університету одностайно захотіли працювати зі своїм ректором і надалі. У визначений строк Володимир Шевченко подав до кадрової комісії Міністерства освіти і науки необхідні документи та звіт про свою роботу, яку та оцінила позитивно.

Профспілкові комітети працівників та студентів ДонНУ, заслужені працівники науки і техніки, заслужені працівники освіти, лауреати державної премії, почесні професори вузу та громадськість Донеччини звернулися до президента та прем'єр-міністра з вимогою спонукати Дмитра Табачника оголосити конкурс на заміщення посади ректора. Не отримавши жодної відповіді, 6 вересня 2010 року вони звернулися із заявами повторно.

У зв'язку з вищевикладеним вимагаємо:

1. Примусити міністра освіти і науки України Дмитра Табачника негайно оголосити конкурс на заміщення вакантної посади ректора Донецького національного університету.

2. Розслідувати причини порушення керівником Міносвіти Дмитром Табачником чинного законодавства, терміново вжити рішучих заходів до припинення порушення статті 39 Закону "Про вищу освіту" і за фактом порушення законності вжити заходів прокурорського реагування.

Голова Конгресу української інтелігенції Іван Драч"

Зараз ви читаєте новину «Табачник не оголошує конкурс на заміщення посади ректора». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути