вівторок, 08 серпня 2017 06:50

США почали холодну війну з Росією

— Росія втрачає надію на легалізацію своїх загарбань, — говорить політолог Петро Олещук, 33 роки. — Їй потрібно кардинально переглядати політику. Два варіанти — починати широкомасштабне вторгнення чи справді перейти до дипломатичного врегулювання в Україні. Судячи з коментарів перших осіб РФ, вони розгублені — спробують відступити. Думали, зможуть кого треба купити й залякати.

2 серпня американський президент Дональд Трамп підписав законопроект про протидію агресії Ірану, Росії та Північної Кореї. Закон обмежує співпрацю американських громадян і компаній із російським енергетичним сектором. Під санкції також потрапляють європейські компанії, що займаються російськими газопроводами. Президент США відтепер не може одноосібно зняти чи послабити санкції проти Росії. Для цього необхідна згода Конгресу.

"Санкції сильно б'ють по еліті та населенню. Останнє це розуміє гірше — дивиться телевізор. А еліта рахує гроші, тому панікує. Хотіла б повернути 2013 рік, щоб усе накрадене було, а Криму — не було. Для них ця ситуація — глухий кут, — каже російський публіцист 58-річний Віктор Шендерович виданню "Народна правда".

— У цілі Путіна не входить нормалізація відносин з Україною. Підтримка напруги — це його єдиний козир".

— Путін розуміє тільки силу. Сучасна економічна ситуація в Росії схожа на початок розвалу Радянського Союзу, — розповідає військовий експерт Ігор Романенко, 64 роки.

— Чи зважиться Путін на загострення, стане зрозуміло наприкінці серпня — на початку вересня. На кордоні з Україною росіяни ще не сформували достатнє для широкомасштабного наступу угруповання. На Донбасі — 50 тисяч російських військових і бойовиків. Над Польщею і Балтикою — майже 20 тисяч. На вересень готують російсько-білоруські на­вчаннями. У них можуть брати участь до 13 тисяч військових. Але Росія здатна влаштувати так звану раптову перевірку ще понад 100 тисяч військовим.

— Новими санкціями США юридично оформили холодну війну з Росією, — говорить екс-заступник секретаря Ради нацбезпеки й оборони 65-річний Степан Гавриш.

— Штати повертаються до силової дипломатії. Закон спрямований на закінчення війни на Донбасі. Росія на широкомасштабний наступ не піде. Бо це не змусить Америку відступити. Навпаки — посилить систему оборони в Європі й буде жорстко реагувати. Це призведе до краху політичного режиму в Москві. Оскільки їхня фінансова й комунікаційна системи прив'язані до західної.

Проте можливе певне загострення на Донбасі — наступ бойовиків. Також РФ покаже силу під час військових на­вчань. Це психологічна атака на Захід. Мовляв, готові захищати свої інтереси зі зброєю, в тому числі ядерною.

Зараз ви читаєте новину «США почали холодну війну з Росією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути