пʼятниця, 29 грудня 2017 06:30

Знімуть серіал про "сіру зону" на Донбасі

– 2018 рік буде багатий на культурні події. Треба бути уважним, щоб не проґавити цікаве, — каже кінорежисер Володимир Тихий, 47 років.

— Канал "1+1" почав зйомки серіалу про "сіру зону" на Донбасі. Над ним працює режисер Анатолій Матешко. Це буде одночасно культурна і соціальна подія. Важливо, що "1+1" транслюється на окупованій території. Серіал може стати противагою російській пропаганді.

Знімають фільм за романом Сергія Жадана "Ворошиловград". Але не факт, що він ­вийде 2018-го.

Також робитимуть патріотичне кіно й комедії. Зараз запущене виробництво картини молодого режисера, який був добровольцем в АТО, Андрія Іванюка "Роад муві мілітарі". Комедійний проект готує режисерка Антоніна Ноябрьова "Герой мого часу". Це має бути стрічка із соціально-жартівливим підтекстом.

Чекаємо на мультфільм "Викрадена принцеса: Руслан і Людмила".

На початку року вийде книжка Юрія Адруховича "Коханці юстиції". Це параісторичний роман. Окремі, переважно кримінальні життєписи об'єднуються в художньо цілісний твір. Робочою назвою довгий час була "Негідники". Твір Андрухович писав 27 років.

— Я не вигадував цих історій. Вони самі мене знаходили, а я лише доповнював імовірними деталями, — каже він "Українській правді". — Хотілося створити густо-насичений і захопливий текст, від якого читачеві нелегко відірватися.

— Юрій одним із перших показав нам, що українська література — це не страждання, а кайф, — говорить президент літературної корпорації "Меридіан Черновіц" Святослав Померанцев, 43 роки. — "Коханці юстиції" — це насамперед насолода спостерігання, як майстер працює зі словами, мовою, стилем і формою жанру. Текст за автором, а тіло книжки — за видавцем. Воно — неперевершене. Це витвір видавничого мистецтва.

Зараз ви читаєте новину «Знімуть серіал про "сіру зону" на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути