четвер, 19 листопада 2009 18:57

"Слово "рагулі" не таке образливе, як "бик"

"Слово "рагулі" не таке образливе, як "бик"

У конкурсі найкращих українських блогів — щоденників у Інтернеті — переміг сайт ragu.li. Щодня на сайт про агресивний несмак вітчизняного бомонду заходять до 2 тис. відвідувачів.

— Обирала назву, яка легко запам"ятовувалася б, — каже авторка блогу Тетяна Микитенко, 28 років. — Я й у житті часто використовую слово "рагулі". Воно не таке образливе, як "бик". Означає примітивну людину з будь-якої сфери. Дехто думає: якщо одяг дорогий, то обов"язково класний. А так вважати — "рагулізм".

Тетяна перекладачка, за вільним графіком навчає англійської мови. На дозвіллі викладає в мережу зіскановані дитячі книжки. Їх понад 650.

Сайт "рагулів" оновлює кілька разів на день. Пише коментарі й вірші до фотографій українських зірок.

Чи ображалися вони на висміювання?

— Наїздів не було. Одна відома людина написала гнівного листа. Може, стала після цього уважнішою, пильнує за собою на вулиці. У повідомленні про дитячий конкурс краси я виклала фото 7-річної дівчинки з легким шаром косметики. Знімок взяла з офіційного сайту конкурсу. Поряд виклала фотографію з подібного американського конкурсу. Там дитина була дуже розмальована, виглядало жахливо. Я хотіла показати, до чого дійшла Америка в таких конкурсах. Організатори звинуватили мене у чорному піарі, буцім зробила це за гроші. Лякали судом. Але далі погроз справа не пішла.

Як далі розкручуватимете "рагулів"?

— Сайт працюватиме як спільнота. Читачі самостійно публікуватимуть свої фото й записи. Зможуть зареєструватися, коментувати. Поки що механізм опублікувати щось — надіслати мені. Але слідкуватиму, щоб не було низького рівня спілкування: ти дурень — сама дурепа. Писатиму про "рагулізм" у бізнесі — до сервісу треба ставитися з більшою повагою. Є охочі висміювати "рагулізм" у сучасному українському мистецтві, літературі. От, наприклад, зняли телестрічку "Живі" на тему Голодомору. Благодійний фонд, який її профінансував, не випускає фільм на широкий екран. Не вкласти ще трохи грошей, щоби кіно подивилися українці, — "рагулізм".

Зараз ви читаєте новину «"Слово "рагулі" не таке образливе, як "бик"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути