вівторок, 13 листопада 2018 07:45

"Ще на початку війни треба було заборонити в'їзд російським священикам"

7 листопада в столичному аеропорту "Жуляни" до України не пустили російського архієпископа Амвросія. Він — ректор Московської духовної академії. Сказав, що їхав на богослужіння з нагоди дня пам'яті Нестора Літописця.

Не пропустили священика українські спецслужби, повідомили прикордонники.

— Не зміг підтвердити мету поїздки, де буде та куди їде. Йому заборонили в'їзд у країну на три роки, до 2021-го, — говорить речник Держприкордонслужби Олег Слободян, 41 рік.

— Хіба це нормально, коли в Кремлі збирається терміново рада безпеки РФ на чолі з Путіним з одним питанням на порядку денному — як захистити Російську православну церкву в Україні. Дорогі мої, вам тут нічого робити. Ні вашій церкві. Ні вашим збройним силам. Додому, до Росії, — каже того ж для президент України 53-річний Петро Порошенко на міжнародній конференції "Уроки гібридного десятиліття" в Києві.

— Архієпископ Амвросій займає не останнє місце в структурі РПЦ. Не раз висловлювався проти надання томосу Україні, — говорить релігієзнавець Людмила Филипович, 62 роки. — Рішення про заборону в'їзду є логічним. Обмежувати доступ російським священикам треба було ще після окупації Криму та початку війни на Донбасі. Маємо боронити наш духовний простір від ворожого впливу. Раніше ми закривали очі на відверті антиукраїнські маніпуляції РПЦ. Це призвело до того, що в Україні довгий час не було української церкви. Російська пропаганда розколює наше суспільство. П'ятий рік воюємо на фронті, але програємо в інформаційній війні. Заборону в'їзду варто поширити на всіх російських священнослужителів.

Зараз ви читаєте новину «"Ще на початку війни треба було заборонити в'їзд російським священикам"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути