вівторок, 02 серпня 2011 07:55

"Шарікови пробираються до влади й хизуються автомобілями"

 

Торік понад 1 млн грн доходу мав 6 тис. 661 українець. Найбільше мільйонерів живуть у Києві — 963. Серед лідерів Дніпропетровщина — 567, Донеччина — 465, Харківська область — 370. Найменше — на Кіровоградщині — двоє. Такі дані наводить Податкова адміністрація.

— Не виключаю, справжніх мільйонерів у нас удвічі більше, — коментує економіст Віктор Лисицький, 66 років. — Але й цього замало, якщо оцінити потенціал країни. Так, з'явилися багаті банкіри, власники підприємств інформаційного сектору. Проте левова частка технологій колишнього військово-промислового комплексу не включена у виробництво цивільних товарів. Якби це сталося, чверть населення не жила б за межею бідності.

Зосередженість більшості мільйонерів у чотирьох регіонах зумовлене кращим фінансовим розвитком цих територій. З іншого боку, бути багатієм у нашій країні не дуже престижно. У суспільстві переважають люди з психологією булгаковського героя Шарікова. Вони тицяють пальцем на людей зі статками. А коли пробираються до влади, то хизуються автомобілями, відпочинком на дорогих курортах. На Заході людина пишається своїм успіхом, цікавим бізнесом. Винахідники "Фейсбука", "Ґуґла" стали заможними, бо мали свіжу ідею і умови для такої розкрутки. У нас таких нема.

Зараз ви читаєте новину «"Шарікови пробираються до влади й хизуються автомобілями"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути