Ексклюзиви
вівторок, 10 квітня 2007 15:45

Шанс для Сергія Бубки

Приклади, коли син або донька видатних спортсмена чи спортсменки досягають таких самих вершин, можна порахувати на пальцях. У 99-ти відсотках природа "відпочиває" на дітях спортивних геніїв. Це вам не політика, бізнес або індустрія видовищ, де зіркою може стати кожен син знаменитого батька. Прізвище тільки допомагає молодому депутатові, бізнесменові, актору або співакові.

У спорті конкуренція справжня. Тому й не видно династій у великій кількості. Коли ж син чи донька повторюють або перевершують досягнення батьків, ними  захоплюється увесь світ. Якщо діти спортсменів виступають так собі, перепусткою до великих змагань стає низький рівень того чи іншого виду спорту в країні їхнього проживання. Князь Монако на ім"я Альбер не так давно виступав за збірну своєї країни з бобслею — бо більше не було кому.

Минулі вихідні прогнозовано не стали днем тріумфу для сина одного з найвидатніших спортсменів ХХ століття Сергія Бубки. Бубка-молодший грає у теніс. У свої двадцять років він не входить навіть до числа 300 кращих гравців світу. Інший би так і закінчив із цією невдячною справою і припинив витрачати батьківські гроші. Бубка-син цього не робить. Більше того, вже третій рік виступає за національну збірну України без усяких сподівань на пристойний результат.

Замість нього вирішальний поєдинок провів ще один син

Коли саме Бубку-молодшого заявили виступати за нашу збірну на матч Кубка Девіса проти далеко не елітної команди Греції, стало тривожно. І недарма. Він програв свій перший матч. На другий його вже не виставили. Замість нього вирішальний поєдинок провів ще один син — відомого колись тенісиста Олександра Долгополова. І теж програв.

Зовсім погані, виходить, справи у нашому тенісі, якщо честь країни захищають спортсмени посереднього класу, діти колишніх зірок спорту та напівзірок. Бо не тому грає Сергій Бубка-син за збірну, що Сергій Бубка-тато оплатив поїздку збірної до Греції. І не тому, що його батько є нинішнім президентом національного Олімпійського комітету України. А тому, що Бубка-молодший справді третій, за рейтингом, тенісист України, відразу за Долгополовим-молодшим. Інші — ще слабші. Або просто не мають грошей, аби поїздити по заштатних турнірах і набрати хоч якихось очок до рейтингу.

Наступний суперник збірної України, яка вибула у передостанній дивізіон Кубка Девіса, — команда Нігерії. Її кращий гравець не входить навіть до 700 кращих у світі. Може, у грі з нігерійцями Сергій Бубка-молодший і збірна України матимуть шанс на перемогу? Якщо ні, то є ще  слабші команди.

Зараз ви читаєте новину «Шанс для Сергія Бубки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути