четвер, 22 травня 2008 18:35

Росіяни вважають своїми Хмельницького та Ярослава Мудрого

Росіяни вважають своїми Хмельницького та Ярослава Мудрого

Проект, подібний до "Великих українців", проходить у росіян. Називається він "Ім'я. Росія". 12 червня голосуванням визначать 50 перших осіб. Проводить проект телеканал "Росія".

500 видатних імен запропонували росіянам для голосування. Поміж них багато тих, що є в сотні проекту "Великі українці": Михайло Булгаков, Микола Гоголь, Володимир Вернадський, Олександр Довженко, Рейнґольд Глієр, Леонід Брежнєв, Володимир Ленін, Микита Хрущов. Шанси стати "великим росіянином" є у Нестора Махна. Автори російського проекту своїми вважають й київських князів. Олег у них — "об'єднувач російських земель", Ольга — "велика княгиня київська, канонізована Російською православною церквою". Переможець українського конкурсу Ярослав Мудрий "військовими перемогами захистив південні та західні кордони Русі".

Чи не найцікавіша ситуація з Богданом Хмельницьким. Його теж записали до російської півтисячі. "Добился воссоединения Малороссии (Украины) с Россией (1654). Возглавил Переяславскую раду в 1654, торжественно подтвердившую этот акт", — так описано заслуги українського гетьмана на сайті проекту.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни вважають своїми Хмельницького та Ярослава Мудрого». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути