Ексклюзиви
вівторок, 09 листопада 2010 01:13

Росіяни давно не задоволені нашими харчами

Росія вводить нові заборони на український агроімпорт. Із 15 вітчизняних м'ясопереробних підприємств право постачати продукцію мають лише три. А з 14 молочних — 10.

— Можна погодитися з офіційною версією російських контролерів — порушення ветеринарно-санітарних вимог, — каже керівник економічних програм гуманітарного фонду "Єдиний світ" Всеволод Степанюк, 45 років. — Росіяни давно не задоволені нашими продуктами, якість яких не відповідає нормам безпеки харчування. Ми постачаємо на їхній ринок сири, ковбаси та консерви. І дуже часто наші підприємства реекспортують аргентинське, бразилійське м'ясо. Вони тільки вказують у документах, що сировина українського походження. Звідси і низька якість продуктів. Підвищувати її не дозволяє корупція у самій переробній галузі і недосконале законодавство із захисту прав споживача. Тобто навіть Держстандарт не має права без попередження перевірити якість продукції. А показові перевірки справжньої картини не дають.

Ми самі кілька років тому перевіряли, які курячі окости завозять до нас зі Сполучених Штатів. І коли росіяни зараз виставляють перепони для такого імпорту, це нормально. Не думаю, що це намір втягнути нас у Митний союз Росії, Білорусі та Казахстану. Зрештою, якщо ця спілка запрацює, виробникам доведеться мати справу не лише з чиновниками однієї країни, а й зі спільними органами контролю. Цим норми Митного союзу нічим не відрізнятимуться від вимог Єврокомісії.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни давно не задоволені нашими харчами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути