вівторок, 11 жовтня 2016 06:30

Російські артисти продовжать гастролювати в Україні без обмежень

— Якщо приймемо законопроект, буде великий шанс відродити велику українську культуру, — каже народний депутат фракції "Народний фронт" 48-річний Микола Княжицький 6 жовтня у Верховній Раді.

Пропонує на розгляд парламенту законопроект про заборону гастролей російським артистам, які відмовляються засудити окупацію Криму. За нього проголосували 174 депутати з потрібних 226. Відмовилися підтримати члени фракції "Блок Петра Порошенка".

— Цей проект закону встановлює обмеження роботи артистів, пов'язаних із державою-агресором, — пояснює Микола Княжицький. Він — один з авторів законопроекту. — Зрозумійте біль і тривогу українських артистів. Вони не мають змоги виступити, ­наприклад, у Жовтневому палаці, де ми не створили Музей Майдану. Але там ідуть російські антрепризи з акторами, які закликають до порушення нашої територіальної цілісності. Законопроект не стосуватиметься ­російських діячів культури, які хоча б раз публічно підтримали територіальну цілісність України. Це, наприклад, Андрій ­Макаревич та Лія Ахеджакова.

"Ключову роль зіграли виступи трьох депутатів від БПП — Ольги Червакової, Ірини Геращенко, Сергія Лещенка, — вважає журналіст Тарас Шамайда, 44 роки. — У підсумку саме нестача голосів президентської сили сприяла провалу законопроекту".

"29 депутатів "Блоку Петра Порошенка" утрималися при голосуванні за законопроект про заборону російським лабухам гастролювати в Україні, — пише у "Фейсбуку" журналіст Олег Базар, 40 років. — Серед них — "єврооптимісти" Сергій Лещенко і Мустафа Найєм. Троє проголосували проти — Олексій Гон­чаренко, Василь Брензович, Ольга Червакова. Ще 42 БППісти не голосували".

"Тепер БПП — теж "агент Путіна", — пише у соцмережі політолог Тарас Загородній, 37 років.

"Сергій Лещенко різко виступив проти обмеження гастролей російських артистів. Тут ясно — його дружина діджей активно гастролює в Москві. Ще не пустять більше. Так що одне необережне голосування — і можна на скандал нарватися. І з дому можуть вигнати".

— Наша фракція прийняла рішення не голосувати за постанову про введення візового режиму з РФ. Є кілька причин для цього, — говорить народний депутат від "Блоку Петра Порошенка" Олексій Гончаренко, 36 ­років.

— По-перше, наша фракція — проурядова. А міністр закордонних справ аргументує: ми не підготовлені до такого рішення.

По-друге, мільйон українців працюють у Росії і заробляють гроші для своєї родини. Москва напевне відповість симетрично на запровадження віз. Це перекриє можливість для багатьох українців ­заробляти в РФ.

Микола Княжицький каже, що продовжить працювати над реалізацією закладених у законопроекті ідей.

Зараз ви читаєте новину «Російські артисти продовжать гастролювати в Україні без обмежень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути