вівторок, 28 березня 2017 06:55

Російська пропаганда атакувала Яценюка

— Мета російської пропаганди — представити українців нелюдами і мобілізувати власне населення на боротьбу з уявними фашистами, — каже Руслан Дейниченко, виконавчий директор сайта з перевірки фактів "Стоп фейк" у фільмі "Інформаційна зброя Кремля у війні з Україною" в ефірі телеканалу "Еспресо".

Інформаційна агресія торкнулася відомих українських політиків. Особлива увага російської пропаганди ще недавно була прикута до лідера "Народного фронту" Арсенія Яценюка.

Російські ЗМІ восени 2015 року звинувачували його у розстрілах і катуваннях полонених у Чечні. Там він нібито воював у 1990-х на боці чеченців проти росіян і навіть отримав медаль із рук президента республіки Джохара Дудаєва. Про це заявляв керівник слідчого комітету РФ Олександр Бастрикін.

— Зрозуміло, звинувачення фальшиві. Але чому обрали Яценюка? Бо тоді він був прем'єр-міністром, одним із найпопулярніших політиків, лідер другої парламентської політсили, — говорить політтехнолог 42-річний Тарас Березовець.

— Те, що потім це виявиться абсурдом, для пропагандиста не проб­лема, — каже експерт порталу "Детектор медіа" Роман Шутов. — Важливий не вигаданий факт, а створена ним інформаційна атмосфера.

Зараз ви читаєте новину «Російська пропаганда атакувала Яценюка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути