Ексклюзиви
вівторок, 12 лютого 2019 06:51

Російська православна церква має звільнити всі храми на території України

Росія наказала архієпископу Православної церкви України в Криму Клименту звільнити храм у Сімферополі. Тепер парафій ПЦУ на окупованому півострові — нуль.

Це акт прямої агресії, як із Кримом, Донбасом і Азовським морем. Не треба протестувати, висловлювати стурбованість. Це безглуздо. Відповідь України має бути спокійна, дзеркальна, законна і на державному рівні.

Предстоятель Російської православної церкви в Україні митрополит Онуфрій у той же термін має звільнити всі зай­мані цією церквою храми на неокупованій території України. Щоб представництво РПЦ тут також дорівнювало нулю.

Права іноземної церкви на використання приміщень храмів в Україні юридично припиняються, бо іноземна держава позбавляє цих прав ПЦУ. Приходить поліція, опечатує двері — і нехай проводять служби, де хочуть. Усе законно. Чекаю такого демаршу від Верховної Ради. Якщо Росія ставить нам ультиматум, маємо відповісти.

Права Православної церкви України на існування потрібно вміти не тільки декларувати, а й відстоювати. Втрачати нам нічого. Право на нашому боці. Принижувати себе не дамо.

Зараз ви читаєте новину «Російська православна церква має звільнити всі храми на території України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути