Ексклюзиви
пʼятниця, 23 грудня 2005 17:27

Ролі поміняли, та не вивчили

Депутат-есдек Ігор Шурма був безпощадним. Він розплющував народові очі. З парламентської трибуни летіли блискавиці.

— У політиці нової влади остаточно вкорінилися кулуарність, особиста відданість, родинна близькість та інші категорії. Це не має нічого спільного з принципами державотворення і відстоюванням інтересів народу, який поступово перетворюють у непоінформоване суспільство.

Коли одні веселять своїм лицемірством, інші — чи то дитячою безпосередністю, чи наївністю

Рік тому депутат Шурма сам був при владі. Його однопартійці разом із союзниками готувалися фальсифікувати вибори. Ґвалтували телеканали й газети. Звісно, тоді з поінформованістю суспільства проблем не було.

Сьогодні Ігор Шурма та інші нові опозиціонери з'являються на телеекранах та газетних шпальтах не рідше, ніж коли були при владі. І розказують суспільству про демократію, свободу слова. Опозиційні костюми сидять на вчорашніх власниках країни наче поспіхом взяті напрокат театральні реквізити.

Влада тішить не менше. Коли одні веселять своїм лицемірством, інші — чи то дитячою безпосередністю, чи наївністю. Явною недооцінкою труднощів, переоцінкою соратників.

— Юлія Володимирівна — мій політичний партнер, мій політичний друг, людина, яка є професійною. Ми з нею пройшли тяжку виборчу політичну кампанію. Це дає мені сказати: я довіряю їй і вірю.

Владі й опозиції час нарешті стати тим, ким вони мають бути, тобто владою й опозицією

Так казав президент у лютому. Друг пішов зі скандалом й іміджем несправедливо ображеної. А друг друга — ще й із валізами цінної інформації. Бо на хвилі величезної президентської довіри очолив Службу безпеки країни. І те, й інше працюватиме — якщо не проти держави, то напевно проти самого Ющенка на наступних виборах.

Актори змінили ролі, але досі добре їх не вивчили. От і запевняють з телеекранів, що швидко поборють корупцію. Хоч будь-хто на базарі та в магазині скаже, що це — нереально. Чи сподіваються, що ціни на бензин чи цукор зупиняться після їхніх погроз із високих кабінетів? Або чиновники перестануть красти, якщо їм публічно сказати, що тепер робити цього не можна?

Владі й опозиції час нарешті стати тим, ким вони мають бути, тобто владою й опозицією. А для цього треба не лише вчитись, а й частіше дивитися на себе збоку — очима власних громадян.

Зараз ви читаєте новину «Ролі поміняли, та не вивчили». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути