вівторок, 15 січня 2013 00:15

Репутація корумпованої країни закріплена за нами давно

Україна посіла 161-е місце в рейтингу економічної свободи фонду "Херітейдж фаундейшн". Серед європейських країн ми останні в списку. Розташовані поряд із Аргентиною та Узбекистаном.

— Ми високо ніколи й не підіймалися у подібних рейтингах, — вважає блогер з економічної тематики Павло Кухта, 26 років. — Репутація корумпованої країни закріплена за нами давно. Але рейтинг загалом не сильно впливає на інвестиційну привабливість країни. Керівник корпорації не дивитиметься на нього, якщо вирішить відкривати філіал в Україні. Він і так добре знатиме ситуацію. Рейтинг важливий для тих, хто взагалі нічого не чув про Україну.

За великим рахунком, інвесторів цікавить не демократія, а захист прав власності, система оподаткування, робота митниці. Коли інвестори вкладали гроші в економіку Чилі, вони не зважали на стан демократії. Вважали головним, щоб були створені умови для бізнесу: можливість завезти гроші в країну та будь-коли їх вивезти. Бізнес і при диктатурі може нормально працювати.

Місце в таких рейтингах не завжди визначається економічним добробутом країни. У рейтингу Молдова стоїть вище за нас — на 115-му місці. Їм посприяло те, що в останні кілька років там відбулися демократичні зміни. Проте їхній ресурсний, промисловий і кадровий потенціал виглядає гірше за український.

Зараз ви читаєте новину «Репутація корумпованої країни закріплена за нами давно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути