четвер, 25 жовтня 2012 07:45

Репресії посилюватимуть, якщо не буде спротиву

 

— Це не репрезентативне опитування. Невідомо, чи люди насправді розуміють, що таке політичні репресії. У ці слова можуть вкладати різний зміст у глухому поліському селі, в середовищі студентів чи столичних бізнесменів, — говорить соціальний психолог Олег Покальчук, 56 років.

— Політичні репресії відбувалися протягом усього існування СРСР. Для багатьох людей це минуле є визначенням, що таке репресії. А те, що відбувається зараз, для старшого покоління — зовсім не воно. Це так собі — між собою влада розбирається.

Люди, які мало знають про Сталіна, у поняття "репресій" можуть вкладати інший сенс. З точки зору ліберальної Європи, в Україні справді страшні політичні утиски, бо сидять лідери опозиції. З точки зору молоді, вони також є, бо сидять, наприклад, "ніжинські робінгуди", хлопці з "Патріотів України", інші. Але проблема в тому, що на політичне життя країни такі погляди населення ніяк не впливають.

Треба ще врахувати, що українці люблять бідкатися. Ми охоче  відповідаємо на запитання, чи вірите у кінець світу, ніж про віру в успішне майбутнє. Така ментальність. Ми бідкаємося, аби подумати: "А не так все й погано".

Не знаю влади, яка їх не практикувала би. Утиски називатимуть "верховенством права", "стабільністю", "порядком". Опозиція навпаки: будь-який крок проти них, навіть законний — це "репресії".

Рівень репресивності держави — це баланс сил між державою та суспільством. Якщо нема спротиву, репресії посилюватимуть.

Зараз ви читаєте новину «Репресії посилюватимуть, якщо не буде спротиву». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути