середа, 19 квітня 2017 07:00

Радянські закони скасують за три роки

Міністерство юстиції пропонує за три роки скасувати всі закони, прийняті за радянських часів. Такий законопроект ухвалили на засіданні уряду. В травні його розглянуть у Верховній Раді.

— Треба ставити крапку не тільки із Комуністичною партією, а й з її "надбанням". Якщо парламент ухвалить закон, за півроку втратять чинність усі прийняті до проголошення незалежності підзаконні акти міністерств, відомств, комісій, президій. Ще за рік припинять діяти всі чинні нині закони УРСР і Радянського Союзу. За три роки перестануть бути чинними кодекси й закони, — говорить міністр юстиції Павло Петренко, 37 років. Представляє в уряді "Народний фронт".

Зміни стосуються тільки внутрішніх питань. На міжнародні угоди не поширюються.

— 1937-го центральний виконком УРСР і Рада народних комісарів прийняли постанову про простий і переказний векселі. Вона давно застаріла, однак її досі не скасували, — коментує 34-річний Сергій Рябенко, юрист Українського інституту національної пам'яті. — Діють три кодекси часів Радянського Союзу: житловий, законів про працю і господарський процесуальний. Хоч у них внесли численні зміни.

Позаторік Верховна Рада засудила радянський режим. Закони тих часів теж потрібно переглянути. Ухвалити нові. Виключити статті з відвертою радянською пропагандою. Чимало з них не відповідають Конституції України.

Зараз ви читаєте новину «Радянські закони скасують за три роки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути