пʼятниця, 19 травня 2017 05:55

Путін хоче щось виторгувати за рахунок України

Автор: ФОТО З САЙТА www.yatsenyuk.org.ua
  Арсеній Яценюк розмовляє із заступником директора-розпорядника Міжнародного валютного фонду Девідом Ліптоном. З ним лідер ”Народного фронту зустрівся під час візиту до Вашингтона, столиці США
Арсеній Яценюк розмовляє із заступником директора-розпорядника Міжнародного валютного фонду Девідом Ліптоном. З ним лідер ”Народного фронту зустрівся під час візиту до Вашингтона, столиці США

— Сполучені Штати Америки не спів­працюватимуть із Росією ціною України. Ні України, ні будь-кого ­іншого. Ні ціною цінностей вільного світу, що є наріжним каменем США, — говорить лідер партії "Народний фронт" Арсеній Яценюк, 42 роки, під час зустрічі в Американському інституті підприємництва.

15 травня він прибув до Вашингтона. Зустрівся з екс-президентом США Бараком Обамою, керівництвом міноборони й сенаторами. Провів переговори з радником нинішнього американського президента з питань Європи та Росії Фіоною Гілл, із колишнім віце-президентом США Джозефом Байденом.

— У Вашингтоні обговорюємо з новою американською адміністрацією важливі питання. Її представники мають отримати реальну інформацію про те, що відбувається в Україні і чому ми дуже важливі для Штатів і загалом для світу, — каже Яценюк. — З американцями треба відверто говорити про перспективи в стосунках між США і РФ. Путін хоче щось виторгувати. Це його зовнішньополітична мета — вирішити свої проблеми за рахунок України. І нова американська адміністрація не повинна цього допустити. Переконаний, що й не допустить. Це не в інтересах США.

Основне питання на зустрічах з представниками нової адміністрації Штатів — відновлення територіальної цілісності України.

— Єдина розбіжність, що Мінські угоди не включають проблему анексованого півострова. Крим — це окреме питання, наполягає Москва. Ні — це частина однієї незалежної держави Україна, і Росія вчинила міжнародний злочин, захопила її територію й незаконно анексувала півострів. Він має бути частиною глобального порядку денного. Світ повинен тиснути на Російську Федерацію, щоб та виконала міжнародне законодавство й забралася і з Донецька та Луганська, і з Криму.

— Міжнародний валютний фонд від України нічого не вимагає. Все залежить від нас. МВФ пропонує свою допомогу, — сказав Арсеній Яценюк після зустрічі із заступником директора-­розпорядника МВФ Девідом Ліптоном. — І є дуже конкретні цифри і факти, що відбулося в результаті нашої співпраці з Міжнародним валютним фондом.

Завдяки тому, що робив мій уряд і продовжує робити чинний, ­золотовалютні резерви країни зросли з 5 мільярдів доларів майже до 18 мільярдів. Коли став прем'єр-міністром, на рахунках уряду було 10 тисяч доларів, а коли пішов — 4 мільярди. Інфляція була майже 50 відсотків, а сьогодні — 12.

У країні був "банкопад". Зараз банківська система стала стабільнішою, туди не страшно віддавати гроші.

— Підвищили заробітну платню вчителям, лікарям, вдвічі збільшили мінімальну заробітну платню, армія фінансується, — каже лідер "Народного фронту". — Це все стало можливим завдяки тому, що три роки співпрацюємо з МВФ, Світовим банком, Сполученими Штатами Америки та Євросоюзом.

Зараз ви читаєте новину «Путін хоче щось виторгувати за рахунок України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути