четвер, 02 червня 2011 09:26

Публічно про одностатеві шлюби говоритимуть не скоро

Шосту спробу провести парад секс-меншин у столиці Росії розігнали правоохоронці. Затримали 18 активістів руху гомосексуалістів та 16 їхніх супротивників.

— Представникам секс-меншин у Росії йдеться про громадянські права: вибирати супутника, усиновлювати і ростити дітей. Але проти гомосексуалів як явища однозначно жорстко виступає Православна церква. Цій позиції підіграють політики, щоб виглядати правильним в очах виборця. В Україні бачимо схожі речі, — коментує виконавчий секретар Ради українських правозахисних організацій Володимир Яворський, 34 роки.

Наше законодавство більш адаптоване до одностатевих шлюбів, ніж суспільство. Цивільний кодекс широко тлумачить поняття "сім'я": двом людям достатньо вести спільне господарство, проживати понад півроку разом, щоб отримати цивільні права та обов'язки. А в понятті "шлюб" з юридичної точки зору немає суттєвої різниці, чи це подружжя чоловіка і жінки, чи просто двох. Хоч усі знають про одностатеві стосунки, суспільство принципово не толерує їх як шлюби. Ми дуже консервативні в цьому питанні. Публічне обговорення проблеми відбудеться не скоро.

Зараз ви читаєте новину «Публічно про одностатеві шлюби говоритимуть не скоро ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути