вівторок, 03 квітня 2012 05:00

"Пропоную провести приватизацію Верховної Ради"

"Моє рідне село — Маринове Березівського району Одеської області. Раніше це був майже колгосп-мільйонер ім. Димитрова. Були свиноферма, конеферма, вівцеферма, худоба, консервний, винний заводи, хлібопекарня, ковбасний цех. Пенсіонерам хліб і молоко підвозили до хат. Усе згинуло. Праці нема. Село помирає.

На виборах село майже одноголосно проголосувало за Януковича. І має за це подяку від нього. З 10 січня — закрили сільську цілодобову лікарню. Щоб і люди вмерли. За 700 гривень пенсії не кожен зможе собі дозволити поїхати в Одесу чи Березівку.

Закрити Маринівську лікарню примусило обласне керівництво. Депутати сільради такого рішення не приймали, але на третє засідання приїхали люди з Одеси і сказали: хто не проголосує за закриття лікарні — значить, не виконує вказівок президента. І таких людей внесуть в окремий список. Є чутки, що зараз під тиском хочуть відкрити цю лікарню з денним стаціонаром. А на ніч куди діватися хворим, які приїхали з інших сіл?

Люди обурені, але й бояться, бо їх застрашили. Жителів села Маринове ще 1951-го внаслідок операції "Вісла" вигнали з рідних місць у теперішній Польщі, де жили наші діди-прадіди. Виселили й мене з моїми батьками. Везли в товарних вагонах, разом із худобою, цілий тиждень. Тут поселили в коробку без стелі, підлоги, вікон, дверей.

Подивіться на народ, який їде метро, пенсіонерів-колгоспників, у яких пенсія 700 гривень, в автобусах, трамваях, поїздах. Сірі обличчя, задумані, в очікуванні: а що дальше? Подивіться "Світське життя" по "1+1". Хто там? Нардепи, їхні жінки, діти, рідні й так далі — який у них одяг, аксесуари, відпочинок. А наші депутати — здорові, доглянуті, як кажуть, кров із молоком.

Днями мені прийшлося їхати електропотягом Яготин — Київ. Місць не вистачає, люди стоять у проході, тамбурах. Не 10 вагонів, як раніше, а шість. Проїхався би так хтось із наших депутатів — то, може, не бігав і не спав би на засіданнях Верховної Ради, а думав, як мають їздити люди, котрі їх обирають. І не скорочували б кількість вагонів, не скасовували би поїздів.

20 років ми, українці, дивимося цирк, який демонструють нам наші депутати у Верховній Раді на засіданнях: б'ються, читають, сплять, гуляють по залі, голосують за трьох. А декого зовсім нема. За що ж ці люди отримують зарплату? Чи працівник може допустити подібне, коли трудиться на підприємця? Я пропоную провести приватизацію Верховної Ради. Тоді будуть дисципліна, порядок, і почнуть вирішувати питання, наболілі для тих, хто обрав депутатів".

З повагою, Євгенія Іванівна Кореновська, 1943 р.н., пенсіонер

Зараз ви читаєте новину «"Пропоную провести приватизацію Верховної Ради"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути