понеділок, 06 жовтня 2008 18:09

Приплив інвестицій стримують відсутність реформ, корупція та кланова політика

 

Директор інституту трансформації суспільства Олег Соскін, 54 роки, вважає, що гроші в Україну не вкладають через відсутність реформ. Зокрема, це стосується місцевого самоврядування, коли передали б владу й фінанси на місця.

— Інвестиції мають конкретне призначення. В інших країнах їх якраз спрямовують у маленькі та середні міста. Там, де є технопарки, — каже експерт. — У нас такими могли бути вільні економічні зони. Але ж Тимошенко із Пинзеником їх знищили. Звісно, у тих вільних економічних зонах були певні прорахунки, навіть корупція. Але треба було їх долати, а не ліквідовувати зони. У Польщі сьогодні таких — 17, і вони швидко розвиваються.

Олег Соскін додає, що інвестиційному клімату шкодять кланова політика й нерозвинена виборча система, високий рівень корупції.

— Юлія Тимошенко заявила: "Кому це в голову прийшло, що нам потрібні відкриті партійні виборчі списки?" Її сила є основним гальмом переходу до такої системи. А це існує в усіх європейських країнах, — каже він.

Експерт також вважає, що зростанню інвестицій в Україну посприяв би вступ у НАТО.

Зараз ви читаєте новину «Приплив інвестицій стримують відсутність реформ, корупція та кланова політика». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути