Ексклюзиви
пʼятниця, 30 червня 2017 00:20

Президенту нічого запропонувати західним лідерам

— Не маємо погоджуватися, щоб криза на сході України тривала. Під час наступної зустрічі в нормандському форматі мусимо запропонувати конкретні рішення для виходу з неї, — каже французький президент 39-річний Еммануель Макрон під час спільної з Петром Порошенком прес-конференції в Парижі. 26 червня президенти провели переговори в Єлисейському палаці.

— Хочемо бачити конкретні результати. Казав про це і президенту Путіну кілька тижнів тому. Про це ми говорили з Порошенком, а найближчими тижнями працюватимемо над цим із канцлером ФРН Анґелою Меркель, — додав Макрон.

Представники чотирьох країн — Німеччини, України, Франції і Росії — мають зустрітися наприкінці червня або на початку липня.

— Тепер маю більше оптимізму. Імпонує підхід французького президента, орієнтований на результат без зайвих розмов. Домовилися покласти на папір проекти можливих рішень "нормандського формату". Вони можуть називатися "формула Макрона", — каже Петро Порошенко, 51 рік.

— Сумнівно, що деталізація Мінських угод може завершити війну на Донбасі. Домовленості не відображають реальності. Бо це не конфлікт, а збройна агресія Росії, — каже експерт-міжнародник Олександр Хара, 41 рік. — Французький президент приєднався до мантри Порошенка про необхідність дипломатичного врегулювання, бо хоче проявити себе. Відзначитися як той, хто приніс результати нормандського формату перемовин. Нинішня зовнішньополітична ситуація довкола України сприяє позиції Порошенка. Але вона не принесе успіху, не зупинить війну. Президенту нічого запропонувати. Просуває старі ідеї.

— Від Порошенка не бачимо конкретних ініціатив, пропозицій західним лідерам. Поїхав до Вашингтона (20 червня зустрівся з президентом США Дональдом Трампом. — ГПУ) й Парижа вирішувати не зовнішньополітичні завдання, а внутрішні, — коментує філософ 51-річний Сергій Дацюк. — Рейтинг провладної сили низький. У країні посилилася "партія війни". Від президента вимагають закінчити АТО, перейти до принципово інших дій, оголосити частину території Донбасу окупованою. Хотів заручитися підтримкою західних лідерів. І Трамп, і Макрон сказали: тільки Мінські угоди.

Зараз ви читаєте новину «Президенту нічого запропонувати західним лідерам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути