вівторок, 19 грудня 2017 07:50

Президентські вибори будуть комедією

Головного РОСІЙСЬКОГО опозиціонера до участі в них не допустять

— Російської армії на Донбасі немає, — говорить президент РФ Володимир Путін, 65 років, 14 грудня під час щорічної прес-конференції. Тривала 3 год. 40 хв. — Але там дійсно створені певні військові міліцейські формування. Якщо їх не буде, націоналістичні баталь­йони влаштують різанину.

Росія не проти миротворчої місії Організації Об'єднаних Націй на всій території окупованого Донбасу, однак Київ має домовлятися про це з бойовиками, заявив Путін. Додав: мінський формат перемовин щодо конфлікту неефективний "через позицію київської влади". Також вкотре назвав українців і росіян "одним народом".

"Головний висновок із присвячених Україні заяв Путіна: тема завершення конфлікту на Донбасі не звучатиме у його президентській кампанії — через небажання показувати слабкість. Тому очікувати на якісь поступки з боку Кремля не варто", — пише політолог 43-річний Євген Магда для сайту "Береза Тудей".

"Нічого нового на прес-конференції Путіна я не побачив. Розмірковуючи про Україну, повторював старі ідеї. Як про те, що росіяни і українці — один народ, — коментує у "Фейсбуку" журналіст Айдер Муждабаєв, 45 років. — Нічого не зміниться. Ніяких надій ні в словах, ні в політиці Путіна ми не повинні шукати. Поки Європейський Союз утримує його грошима за газ і нафту, поки санкції слабкі — його поведінка буде така ж. Ні на які угоди з Україною він не піде. Крім тих, які влаштовуватимуть його особисто".

"Прес-конференція пройшла під знаком внутрішньої політики. Не дивно — реальні доходи росіян скорочуються четвертий рік поспіль. 22 мільйони із 144 мільйонів людей живуть за межею бідності. Після кількох років зовнішньополітичного авантюризму Путін оголошує народу: тепер ідеться не про славу й честь у світовій політиці, а про вітчизну, — пише німецька газета "Вельт".

— Путін говорив про заплановане підняття пенсійного віку, перерозподіл доходів від податків між центром і регіонами, збільшення фінансування системи охорони здоров'я. Виставляв себе не як войовничого геополітика, а як народного президента, в якого для всіх знайдеться трохи грошей. Це вписується в його заяву про те, що в президентських виборах у березні 2018 року братиме участь як незалежний кандидат, а не представлятиме партію "Єдина Росія". Цим ніби говорить: уряд хоче заощадити на народі, Дума — просто цирк, у Росії тільки він сам робить реальні справи".

"Президент РФ зізнався, що його головного суперника на виборах не реєструватимуть як кандидата не з якихось юридичних, а з суто політичних причин, — пише російський історик 60-річний Борис Соколов для газети "День". — Назвав опозиціонера Олексія Навального "Саакашвілі в російському виданні". І прямо дав зрозуміти: його не реєструватимуть в жодному разі, щоб не допустити в Росії Майдану. Тепер навіть наївній людині зрозуміло, що майбутні президентські вибори будуть комедією, повністю зрежисованою владою. Єдиною розумною тактикою буде їх бойкот".

Зараз ви читаєте новину «Президентські вибори будуть комедією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути