пʼятниця, 24 березня 2017 07:35

Президент має подати стратегію звільнення Криму й Донбасу

— Україна невідкладно потребує зрозумілої й послідовної політики з протидії агресору. Президент має внести до Верховної Ради стратегію звільнення та повернення Криму й окупованого Донбасу, — говорить керівник фракції "Народний фронт" 41-річний Максим БУРБАК.

— Усі наші кроки зараз повинні бути спрямовані на те, щоб Україна якнайскоріше відновила територіальну цілісність. А ворог зазнав якнайсуворішого покарання за воєнні злочини і вже нині ніс повну відповідальність за свої злодіяння на окупованих землях нашої держави.

В основі такої стратегії має бути систематизація фактів про злочини російських військ, переслідування РФ у міжнародних судах, законодавче визначення проміжного статусу окупованих територій, розвиток пріоритетних напрямків оборонного сектору.

Минулого пленарного тижня парламент прийняв законопроект про квоти для української мови на телебаченні. Він передбачає, що 75% ефірного часу звучатиме державна мова.

— Це боротьба за національну свідомість і здатність українців захищатися і розвиватися, — каже Максим Бурбак.

Фракція "Народного фронту" наполягає на подальшому посиленні обороноздатності, забезпеченні армії новою та відремонтованою технікою, новітніми військовими розробками. Україна — єдина в Європі держава, яка вже три роки виділяє на це понад 5% ВВП.

— Останні місяці чуємо: припинімо фінансування армії, тому що там усе розкрадають. Це — державна зрада. Таке можуть говорити агенти Кремля. Або ж люди, які жодного разу на власні очі не бачили Збройні сили 2014 року і зараз, — говорить заступник керівника фракції "Народний фронт", голова комітету з національної безпеки і оборони Сергій Пашинський, 50 років.

— Торік оці так звані борці з корупцією за отримані в онищенків та курченків хабарі провалили ухвалення закону про спецконфіскацію. Тому ми не виконали програми підвищення обороноздатності. Але зараз оборонні заводи фінансують — держбанки під державні гарантії. Хоча це не дуже зручний для держави інструмент.

Зараз ви читаєте новину «Президент має подати стратегію звільнення Криму й Донбасу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути