четвер, 11 червня 2009 18:09

Прем"єр обіцяє прикрити гральний бізнес остаточно

Віктор Ющенко не може називатися моральним лідером нації і виступати гарантом конституційних прав. Про це на прес-конференції в Києві заявив нардеп-"бютівець" Валерій Писаренко, коментуючи вето президента на законопроект стосовно заборони грального бізнесу.

Валерій Писаренко навів дані соціологічного дослідження, яке провів Інститут ім. Горшеніна: 81,8% українців підтримують заборону грального бізнесу:

— Цікаво, чим користувався президент України, коли ветував законопроект із такою підтримкою населення. Він без жодних підстав дозволив гральному бізнесу жити на вулицях населених пунктів країни й обдирати наших громадян. Як президент, котрий сьогодні говорить про моральне здоров"я нації, буде завтра дивитися у вічі людям, які вимагають заборони грального бізнесу? В основному він перебуває у "тіні", дуже криміналізований, його власники не сплачують податків до бюджету. Все це є злочином проти народу України.

Накладання вето президент мотивував тим, що даний закон є популістським і незваженим. Насправді, на думку нардепа, Віктор Ющенко став на бік лобістів грального бізнесу:

— Може, президент готує для себе пенсійний фонд, щоб спокійно добути на цій посаді, — припускає автор законопроекту про заборону грального бізнесу. — Але для країни це дуже дорогий дембель.

Писаренко переконаний: народні депутати подолають вето президента:

Народні депутати подолають вето президента

— Це питання буде першим на порядку денному у Верховній Раді наступного тижня.

Після подолання вето створюватимуться спеціальні зони для грального бізнесу, насамперед у депресивних регіонах. Це можуть бути території Донбасу, степові зони на півдні України, західні кордони — всього до чотирьох гральних зон. — Обурення суспільства щодо грального бізнесу таке, що цей вид підприємництва може бути розміщений у спеціальній зоні у Чорнобилі, з гіркою іронією зауважує Валерій Писаренко.

Тим часом прем"єр Юлія Тимошенко теж прокоментувала вето президента:

— Власники грального бізнесу активізувалися й почали по кулуарах Верховної Ради, Кабміну пропонувати пряники, щоб повернути його назад.

Прем"єрка наголосила, що в уряді представники цього бізнесу не знайшли підтримки. Але, за її словами, "вони знали, що саме занести до президента, щоб він заветував ключовий для духовності і здоров"я нації законопроект про заборону грального бізнесу".

— Україна не мусить руйнувати своє життя, свою духовність і мораль, спираючись на такі продажні вето президента, — каже Тимошенко й обіцяє, що вето буде подолане.

Зараз ви читаєте новину «Прем"єр обіцяє прикрити гральний бізнес остаточно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути