середа, 09 грудня 2009 17:10

Прем"єр направила на Рівненщину шкільні автобуси

Уряд Юлії Тимошенко, попри фінансову кризу, що рік тому охопила Україну, й далі опікується забезпеченням транспортом сільських шкіл.

Два роки тому Кабінет Міністрів разом із Міністерством освіти і науки і Світовим банком у рамках проекту "Рівний доступ до якісної освіти в Україні" розробив і втілює в життя програму "Шкільний автобус". У тих населених пунктах, де ця проблема особливо нагальна, автобуси вже виконують свою важливу місію. Іще на старті програми Тимошенко пообіцяла, що "триматиме на особистому контролі всі стадії її реалізації".

Черговим регіоном, де запустили програму "Шкільний автобус", стала Рівненщина.

— Тільки в Рівненській області 12 тисяч школярів і дві тисячі вчителів потребують транспортного сполучення зі школами, і цю проблему потрібно терміново вирішувати, — каже Юлія Тимошенко під час спеціального візиту до регіону.

Тут главі уряду випала нагода особисто оглянути придбані автобуси, поцікавитися їх оснащенням і тим, чи обладнані вони необхідними пристосуваннями для людей з обмеженими можливостями.

Сільські школи одержать 100 машин

Юлія Тимошенко задоволена якістю машин і розповідає про найближчі плани:

— До кінця року програма "Шкільний автобус", як і планувалося, буде на 90 відсотків завершена по всій Україні. Для цього уряд заклав до держбюджету на цей рік 150 мільйонів гривень.

Прем"єр відзначає, що з урахуванням 16 автобусів, переданих школам Рівненської області, у рамках виконання цієї програми сільські школи по всій Україні одержать 100 машин.

Проблеми системи освіти постійно в полі уваги глави уряду. Тимошенко активно готує реформу середньої освіти в країні. Для цього при Кабміні створено спеціальну Раду директорів шкіл, яка спільно з профільними міністерствами працює над підготовкою відповідних рішень.

Юлія Тимошенко переконана, що школи мають не тільки розраховувати на допомогу держави, а й допомагати собі самі. Для цього вони мусять стати автономними, зокрема фінансово. Проте, на думку прем"єра, цей процес має відбуватися поступово, щоб усі змогли адаптуватися до нової системи.

— Реалізація ініційованих урядом програм на підтримку шкіл істотно поліпшить якість середньої освіти в країні, — говорить Тимошенко.

Зараз ви читаєте новину «Прем"єр направила на Рівненщину шкільні автобуси». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути