вівторок, 01 лютого 2011 01:45

Уряд підтримає інноваційні технології

Кабінет Міністрів напрацює підходи щодо підтримки інноваційних технологій. Про це віце-прем'єр-міністр соціальної політики Сергій Тігіпко повідомив під час відеомосту "Київ–Донецьк–Львів– Полтава–Харків".

— Запустити інноваційну економіку деякі країни змогли протягом 10–15 років. Але щоб вийти на це, потрібна відповідна інфраструктура. Я говорю про технопарки, про юридичну підтримку захисту інтелектуальної власності, про венчурні фонди, про компанії, які підтримують стартапи. Це ціла система, — наголошує Сергій Тігіпко.

Робоча група у складі експертів з інноваційних технологій уже розробляє законодавчу основу для запровадження цієї системи.

— Ми починаємо відставати від наших сусідів. У Росії вже функціонує венчурний державний фонд та інноваційний центр "Сколково", — додає віце-прем'єр-міністр. — Протягом кількох місяців ми зможемо напрацювати необхідні рішення. Уряд розгляне їх найближчим часом.

Зараз ви читаєте новину «Уряд підтримає інноваційні технології». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути