пʼятниця, 15 червня 2018 08:52

Поступки проросійським українцям не мають сенсу

— Олега Сенцова можна по-різному сприймати. Людина готувала підпали та вибухи. Для однієї частини населення він є терористом. Для націоналістичної — героєм. Час покаже, хто має рацію, — каже позафракційний нардеп, колишній "регіонал" Євген Мураєв.

Автор: Скріншот з ефіру
  "Євген Мураєв не ідіот. Він лише заробляє гроші й робить кар'єру. Проблема в тому, що в його зображенні майбутнього немає місця для України і українців" - Павло Казарін
"Євген Мураєв не ідіот. Він лише заробляє гроші й робить кар'єру. Проблема в тому, що в його зображенні майбутнього немає місця для України і українців" - Павло Казарін

Реванш — це не обнулення нового українського символічного. Це навіть не здача України у власність російським монополіям. Євген Мураєв довів: реванш — це продаж українських громадян.

Нічим іншим не можна пояснити те, що український нардеп цитує версію російського звинувачення. Він не ставить її під сумнів. Не згадує про катування, під якими вибивали свідчення з Сенцова. І що його справа стала першим показовим процесом ФСБ в анексованому Криму. Натомість поводиться, як прес-секретар російської прокуратури.

Українські проросійські часто намагаються прикинутися опозицією. Говорять, що вони — лише виразники іншої точки зору. Запевняють, що захищають порядок дня незгодних. Насправді — ні.

Словосполучення "українські проросійські" могло існувати до моменту, як Москва відібрала Крим і підпалила Донбас. Із лютого 2014-го єдине важливе питання звучить просто: "Чиєї перемоги і чиєї поразки ви бажаєте за підсумком цієї війни?" І я розумію, яку відповідь готовий дати Євген Мураєв.

Немає ніякої точки компромісу з цими людьми. Їх неможливо включити в український проект. Він їм не потрібен. Їм потрібна Росія — і на менше вони не погодяться.

Якщо переможуть — ми побачимо судові процеси над армією. Арешти добровольців, які воювали на стороні Києва. Передачу Росії українців, які захищали Україну.

Немає сенсу вести з ними переговори. Ніщо із запропонованого не буде для них достатнім.

Євген Мураєв не ідіот. Він лише заробляє гроші й робить кар'єру. Проблема в тому, що в його зображенні майбутнього немає місця для України і українців.

Зараз ви читаєте новину «Поступки проросійським українцям не мають сенсу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути