Ексклюзиви
середа, 16 червня 2010 06:38

Посол Зурабов продемонстрував неосвіченість

Автор: малюнок: Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ
 

Українці й росіяни — єдиний народ. Так вважає 56-річний Михайло Зурабов, Надзвичайний і Повноважний посол Росії в Україні.

— Я глибоко переконаний у тому, що українці — не просто братній росіянам народ. Вважаю, що ми є єдиним народом зі своїми нюансами й особливостями, — сказав посол на прес-конференції в Києві. Додав, що радянський народ став єдиним після Великої Вітчизняної війни.

Російський дипломат продемонстрував неосвіченість, коментує слова Зурабова професор міжнародного права 72-річний Володимир Василенко, Надзвичайний і Повноважний посол України:

— Український і російський народи хоч і мають чимало спільного, але в кожного — свої мова, культура, звичаї, ментальність. Зурабов мав би це розуміти. А зараз він видає бажане за дійсне за старою імперською концепцією, в якій українців вважали малоросами — таким собі відгалуженням великого російського народу. Ця концепція завжди була спрямована на знищення ідентичності українців як етносу.

Українців вважали малоросами — таким собі відгалуженням великого російського народу

Людина на такій посаді має дотримуватися дипломатичного такту. Годі уявити, щоби схожу заяву дозволив собі, скажімо, посол Великої Британії у Сполучених Штатах. Без сумніву, між цими країнами особливі відносини, але нікому й на думку не спаде сказати, що британці й американці — один народ.

На таку нетактовну заяву російського послав мали б відреагувати українська громадськість і влада.

Зараз ви читаєте новину «Посол Зурабов продемонстрував неосвіченість». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути