вівторок, 22 травня 2018 00:55

Після Путіна владу може отримати тільки Путін

Головна функція президента Чечні Рамзана Кадирова — промовляти вголос те, що думають усі. Колись це робив Жириновський, але зів'яв.

Пропозиція змінити Конституцію, щоб Володимир Путін міг балотуватися на третій термін — давно витає в повітрі. Просто є речі, які промовляти вголос чомусь вважають непристойним. Як на мене — треба говорити відверто. Тема серйозна. Потрібно виходити не з пристойностей, а з даностей. А вони такі, що замінити Путіна ніким. Виростити за шість років наступника неможливо. Технічно зробити це нескладно й за рік. Пам'ятаємо приклад того ж Володимира Путіна 1999 року (після відставки Бориса Єльцина Путін виконував його обов'язки з 31 грудня 1999‑го до 7 травня 2000-го, потім став президентом. — ГПУ). Але світоглядно — не вийде ніяк.

Володимир Путін 1999 року відповідав запиту країни. Їй був потрібен вождь. Молодий, здоровий, енергійний і принципово новий. Країна радикально оновилася і тільки починала звикати до нового статусу. Була втома від невизначеності й непередбачуваності. Але були перспективи, міжнародні зв'язки, готовність до праці та зростання. Звідси й ентузіазм, з яким зустрічали Путіна. Але сьогоднішня РФ — зовсім інша країна.

Сьогоднішня Росія настільки деградувала після багаторічного застою, настільки подурнішала від безперервних заборон, настільки контролюється на всіх рівнях спецслужбами — що ніякого нового лідера вона не хоче. Та вона його просто не витримає. Як старець не витримає марафону — за всієї беззаперечної користі бігу. Нам би сьогодні чого-небудь затишного, колишнього. Наприклад, Брежнєва. Зверніть увагу, що Берію, який мав серйозні владні амбіції і був порівняно молодим, вірні сталінці прибрали негайно. А владу отримав спочатку глибоко номенклатурний Маленков (був головою Ради Міністрів СРСР у 1953–1955 роках. — ГПУ), а потім не менш звичний Хрущов.

Після Путіна владу може отримати тільки Путін, як би його не звали. Це буде пташеня з гнізда, людина з клану. Країна не хоче оновлення, не думає про нього. У неї сьогодні одне гасло: аби не гірше. Росія 1999 року була чоловіком років 40, який пережив багато, але готовий скористатися результатами змін. Сьогоднішня країна змінила і стать, і вік. Зараз це пенсіонерка, яка молиться на того, хто дає їй 10 тисяч на місяць. Щоб не відібрав і це. Що їй той новий лідер, що їй та революція?

Втішає лише те, що Володимир Путін, хоча б і 72-річний 2024-го, все-таки значно кращий за Кадирова.

Зараз ви читаєте новину «Після Путіна владу може отримати тільки Путін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути