Ексклюзиви
вівторок, 27 березня 2018 07:20

"Допомогу США не порівняти з ядерною зброєю, яку ми віддали"

Сполучені Штати Америки виділили для України $620,7 млн. На військово-технічну допомогу витратять $200 млн. Це на $50 млн більше, ніж було торік. Решту суми отримаємо в межах програми "Міжнародне військове фінансування".

— Виділені США кошти підуть на радіолокаційні станції, засоби зв'язку та берегової охорони, — каже колишній заступник Генштабу 64-річний Ігор Романенко. — Можливо, на озброєння для "Джавелінів" (переносні протитанкові ракетні комплекси. 1 березня Держдеп США схвалив продаж Україні на суму $47 млн. — ГПУ). Все це необхідне Збройним силам. Ми вдячні. Але хотілося б, аби до цієї допомоги підключилися й інші країни. І головне — щоб стосувалася вона летальної зброї.

Все це непорівнянне з ленд-лізом (США частково на безоплатній основі передавали своїм союзникам у Другій світовій війні боєприпаси, техніку, продовольство і стратегічну сировину, включаючи нафтопродукти. — ГПУ) для Радянського Союзу. Це не порівняти з вартістю стратегічних ракет із ядерними боєголовками, які ми віддали у 1990 роки.

— Для США важливо, щоб ми нарешті зрушили з мертвої точки військову реформу, — говорить полковник запасу Олег Жданов, 52 роки. — Вони зацікавлені в боєздатності Збройних сил України, як у стримувальному факторі між Росією і країнами НАТО в Європі. Допомогу видаватимуть у вигляді матеріально-технічних засобів. Від кровоспинних наборів до летального озброєння. Гроші також витратять на будівництво військово-морської бази в Очакові. Штати її будують фактично власними силами, не залучаючи наших фахівців. Там працює їхній будівельний батальйон.

Зараз ви читаєте новину «"Допомогу США не порівняти з ядерною зброєю, яку ми віддали"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути