Ексклюзиви
четвер, 10 лютого 2011 11:11

Чому Путін захищає бойовиків

Чому Путін захищає бойовиків

Дивовижним чином відреагував на вибух в аеропорту "Домодєдово" російський прем'єр-міністр Володимир Путін. Він зненацька заявив, що в цьому теракті не простежується чеченський слід. Чому раптом у кавказців з'явився такий високопоставлений адвокат?

Коли Путін сідав у президентське крісло, то запевняв, що терористів "мочитимуть у сортирі". Неодноразово оголошував, що у Чечні все під контролем. Та нові криваві події спростовували ці твердження. Війна поширилася на цілий регіон. Наприкінці року російський правозахисний центр "Меморіал" підрахував: близько половини загиблих силовиків на Північному Кавказі припадало на Дагестан і рівень втрат федералів стабільно зростав. Умиротворення бунтівників не було.

На старті передвиборної президентської кампанії у Володимира Путіна з'явився реальний суперник — діючий президент Дмитро Медведєв. Спостерігачі не відкидають серйозної дискусії між ними. Саме зараз Володимирові Путіну пригадають обіцянки побороти кавказький тероризм і десятки переможних звісток на цю тему. Якщо голова російського уряду визнає, що і в "Домодєдово" криваву драму організували кавказці, то як йому далі пояснювати суспільству, чому не всі бойовики лежать замочені у сортирі?

У російському уряді обговорюють черговий план стабілізації на Північному Кавказі. На це планують інвестувати 600 мільярдів рублів. Це лише на 200 мільярдів менше, ніж Російська Федерація вклала у регіон за попередні 10 років. Уряд навіть планує залучити приватні гроші у кардинальні реформи. Але заманити у свою малу батьківщину таких багатіїв, як власника фінансово-промислової групи "Нафта-Москва" дагестанця Сулеймана Керімова або нафтового магната інгуша Михайла Гуцерієва, не вдається. Підприємці не вірять у поліпшення ситуації на Північному Кавказі.

Схоже, попри всі передвиборні балачки про інвестиції, Північний Кавказ і далі залишатиметься гарячою точкою у Росії. Він ще раз підтвердить, що політика "мочіння у сортирі" або ламання об коліно — далеко не найефективніша.

Зараз ви читаєте новину «Чому Путін захищає бойовиків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути