Ексклюзиви
вівторок, 14 листопада 2017 00:20

"Підтвердили, що Путін — токсичний"

Автор: REUTERS
  Президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп (ліворуч) тисне руку російському колезі Володимиру Путіну під час саміту у в’єтнамському Дананзі, 10 листопада 2017 року
Президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп (ліворуч) тисне руку російському колезі Володимиру Путіну під час саміту у в’єтнамському Дананзі, 10 листопада 2017 року

Очікувана зустріч президентів США і РФ Дональда Трампа і Володимира Путіна під час саміту країн Азійсько-Тихоокеанського економічного співробітництва не відбулася. Захід пройшов 10–11 листопада у в'єтнамському Дананзі.

"Це говорить про те, що відносини Росії та США не ви­йшли з кризи", — заявив 65-річний Володимир Путін.

Офіційні переговори напередодні саміту анонсував його помічник Юрій Ушаков. Рішення щодо них не прийняте, сказав того ж дня держсекретар США Рекс Тіллерсон.

Сторони намагалися узгодити зустріч, але Штати запропонували час і місце, які влаштовували тільки їх, пояснив Дмитро Пєсков, прес-секретар Путіна. Мовляв, "американці не проявили жодної гнучкості".

Зрештою президенти зустрілися під час фотосесії. Трамп підійшов до Путіна, потиснув йому руку і поплескав по плечу. Після цього став поруч. Під час короткої розмови вони схвалили спільну заяву щодо Сирії. Про Україну згадували, але не мали можливості обговорити детально, повідомив Пєсков.

Перша зустріч Володимира Путіна і Дональда Трампа відбулася в липні на саміті "Великої двадцятки" в Гамбурзі. Тоді вони спілкувалися понад дві години.

Напередодні саміту в Дананзі в Конгресі США погодили оборонний бюджет на 2018 фінансовий рік. У ньому згадується про виділення $4,6 млрд на протидію російській агресії в Європі. З них $350 млн — на військову допомогу Україні, у тому числі закупівлю летального оборонного озброєння.

"З точки зору міжнародних питань зустріч не була потрібна ні Москві, ні Вашингтону. Бо позиції обох з усіх проблем — Корея, Іран, Сирія та Україна — цілком визначені, — коментує виданню "Апостроф" російський журналіст Леонід Радзіховський, 64 роки.

— З погляду внутрішньої політики, піару — переговори не потрібні Трампу. Його б зайве звинуватили в тому, що він — російський агент. А от Путіну зустріч була необхідна. Для нього важливе підтвердження свого статусу не вигнанця, а лідера, з яким рахуються. Це дає саме протокольна офіційна зустріч. Вийшло протилежне. Підтвердили, що Путін — токсичний, нерукопотисний".

Зараз ви читаєте новину «"Підтвердили, що Путін — токсичний"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути