вівторок, 27 вересня 2011 08:00

Перспективно вирощувати органічні харчі

Понад половину українців не бажають переїжджати і працювати в інші країни. Такі дані соціологічного опитування у серпні компанії "Ресерч енд брендінг груп".

— Явище трудової міграції охопило усю Європу, особливо коли центральноєвропейські країни увійшли до складу Євросоюзу і там лібералізували рух робочої сили, — каже заступник голови Міжнародного центру перспективних досліджень Максим Борода, 26 років. — Якщо дати українцям можливість легально працевлаштуватися за кордоном, то спочатку отримаємо масовий виїзд. Люди сприймають це як чи не останню нагоду покращити життя своєї родини. Але згодом побачимо, що повертаються на Батьківщину. На це вказує приклад Польщі або Угорщини, чиї громадяни мають право вільно пересуватися країнами єврозони. Вони можуть попрацювати декілька років за кордоном, заробити стартовий капітал і повертаються в рідну країну починати власний бізнес. Від цього економіка країн-постачальниць робочої сили тільки виграє.

Для іноземців Україна може стати привабливою для життя країною. Правильно роблять ті, хто агітує іноземців перебиратися до нас. Відсотки по депозитах у вітчизняних банках іноді втричі вищі, ніж в європейських. Отже, вигідно вкладати гроші. Перспективно вирощувати органічні харчі — земля родюча і недорога, є надлишок робочої сили.

Зараз ви читаєте новину «Перспективно вирощувати органічні харчі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути