вівторок, 05 липня 2011 09:15

Передчасне підвищення зарплати загрожує економіці

Із 1 липня уряд підняв зарплати вчителям на 340 гривень, а лікарям — на 300. Випускникам медичних освітніх закладів надаватимуть одноразову допомогу в розмірі п'ятикратної мінімальної заробітної плати, якщо вони вирішать працювати в селах. Це понад 5 тис. грн.

Підвищення зарплат стосується 3,5 млн працівників. Додаткові витрати бюджету на забезпечення соціальних виплат становитимуть 2,3 млрд грн щомісяця. Керівник інформаційно-аналітичного центру "Форекс клуб" 33-річний Микола Івченко вважає, що підвищувати заробітну плату тепер небезпечно для економіки та фінансової стабільності України.

— Світова економіка почала сповільнюватися на тлі зниження темпів розвитку американської та китайської. Наша економіка орієнтована на експорт, тому в разі істотного уповільнення світової економіки попит на наші товари може значно знизитися. Це призведе до зменшення доходів державного бюджету. Тому зараз не найкращий час для ухвалення рішення щодо підвищення соціальних стандартів в Україні. Краще робити це восени–взимку. Тим паче, що до цього часу проясниться питання співпраці України з Міжнародним валютним фондом. Якщо ухвалять пенсійну реформу, МВФ, швидше за все, виділить нам черговий кредит.

Зараз ви читаєте новину «Передчасне підвищення зарплати загрожує економіці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути