вівторок, 28 лютого 2012 10:27

Перед Євро подорожчають лише ресторани

 

130 млн євро зароблять заклади харчування на обслуговуванні іноземців під час фінальної частини чемпіонату Європи з футболу в Україні, підрахувала агенція "Аґрісюрвей".

— За прогнозом УЄФА, Україну під час Євро відвідають до 1,2 мільйона гостей. Кожен із них може витратити на харчування не менш як 20 євро на день, — пояснює підрахунки директор агенції Тарас Гагалюк, 30 років. — Ресторани найвищого цінового сегменту можуть завищити вартість страв у меню напередодні Євро-2012. А мережеві ресторани, що працюють у сегменті швидкого харчування, на базисне меню цін не мінятимуть. Можуть лише запропонувати нові страви за дещо вищими цінами.

До початку чемпіонату в Україні можуть частково подорожчати овочі. Торік зібрали високий урожай, і це збило ціни на так званий борщовий набір. Тому цьогоріч фермери можуть зменшити виробництво, щоб ціна на овочі зросла. До того ж збільшується вартість енергоносіїв та інших енерговитрат.

Утім, цибуля не подорожчає. З минулого року її збережеться стільки, що вистачить для реалізації на ринку в новому сезоні. Ціну на картоплю прогнозувати важко. Більшість цього продукту виробляють у приватних господарствах, відсталих у технологічному плані. Скільки вродить, залежить від погодних умов.

Зараз ви читаєте новину «Перед Євро подорожчають лише ресторани». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути