четвер, 13 травня 2010 01:11

Перебування російських контррозвідників суперечить Конституції - Скіпальський

Перебування російських контррозвідників суперечить Конституції - Скіпальський

У Криму відновить роботу представництво російської Федеральної служби безпеки на Чорноморському флоті. Регулювальний протокол щодо цього підпишуть керівники СБУ і ФСБ. Новий документ зобов"яже Росію узгоджувати з українською стороною кандидатури офіцерів ФСБ, яких відряджають на службу, але не регулює кількість співробітників. До грудня 2009-го у Криму служили 19 офіцерів ФСБ.

— У перехідних положеннях Конституції визначено лише перебування в Криму Чорноморського флоту до 2017 року, — коментує генерал-лейтенант СБУ в запасі 65-річний Олександр Скіпальський. — Перебування іноземних спецслужб в Україні не передбачено. Хоча така потреба є. Адже флот не може повноцінно здійснювати свої функції без контррозвідки. Угода між СБУ і ФСБ від 2000 року суперечила Конституції, але тривалий час цього не помічали. Якщо вище керівництво країни вважає правильним повернення контррозвідників у Крим, то потрібно приймати зміни до Конституції.

У січні 2010-го Служба безпеки затримала "на гарячому" п"ятьох співробітників ФСБ. Вони шантажували і погрожували українцеві, щоб отримати доступ до державних таємниць.

— Виходячи з тих реверансів, які робить київська влада перед Москвою, цей випадок "замилять", — вважає Олександр Скіпальський. — У стосунках з Росією Віктор Янукович не враховує національних інтересів, а тільки думає, як ублажити президента Дмитра Медведєва і прем"єра Володимира Путіна.

Зараз ви читаєте новину «Перебування російських контррозвідників суперечить Конституції - Скіпальський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути