Ексклюзиви
четвер, 24 вересня 2009 18:06

Павла Лазаренка висувають у почесні громадяни Дніпропетровщини

Дніпропетровська міська рада клопоче перед обласною про присвоєння колишньому прем"єр-міністру 63-річному Павлові Лазаренку звання "Почесний громадянин Дніпропетровщини" — за "значний особистий внесок у соціально-економічний і культурний розвиток регіону".

— Десятки сіл, цілі Синельніковський і Юр"ївський райони з дорогами, водопроводами, школами, дитсадами і лікарнями були перебудовані та споруджені за сприяння Павла Івановича. Метрополітен у Дніпропетровську запустили, великі заводи відродили, — каже 55-річна депутатка Тетяна Полєйко із фракції Блоку Лазаренка. — Павло Іванович у нас поважаний чоловік. Його портрет висить у міській раді — 1996-го він став "Почесним громадянином Дніпропетровська".

В обласній раді прихильники колишнього прем"єр-міністра мають 16 місць зі 120-ти. Павло Лазаренко, якого американський суд у серпні 2006-го засудив до 9 років за фінансові махінації, зараз перебуває під домашнім арештом у своїй квартирі в Сан-Франциско. Депутатського мандата, який отримав на виборах того ж року, не втратив. Його рідний брат 54-річний Іван — перший заступник голови ради.

— Сесії доведеться вносити зміни в положення про присвоєння почесного звання, — додає 56-річний Валерій Храмцов, депутат із фракції Партії регіонів. — Подання з міської ради не надійшло у встановлений термін — до 1 липня. А вручення відбувається до Дня незалежності.

Звання "Почесний громадянин Дніпропетровщини" засноване 2004 року. Відзначеному виплачують премію — 10 мінімальних зарплат, а в будівлях облради та театрі опери та балету відкривають меморіальні дошки.

Перший нагрудний знак отримав тоді ще президент Леонід Кучма. Більше нагороджень не проводили.

Зараз ви читаєте новину «Павла Лазаренка висувають у почесні громадяни Дніпропетровщини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути