четвер, 26 липня 2012 06:15

Патріархові Кирилу зараз не до України

— Це якась нова символічна традиція для росіян — щоб глава їхньої церкви приїжджав до Києва в день Хрещення Русі. Це має утвердити в свідомості українців верховенство московського предстоятеля, — каже релігієзнавець 43-річний Андрій Юраш.

Патріарх Російської православної церкви Кирило приїде в Україну 28 липня. З усіх його візитів до нашої країни нинішній — найскромніший, вважає Андрій Юраш:

— Кирилові зараз не до України. Він оточений скандалами в самій Росії. Це і відома справа з квартирою, коли він відсудив 20 мільйонів рублів у сусідів. І питання здоров'я, коли патріарх таємничо зникає на 10-15 днів. І справа з приховуванням дорогущого годинника, що зганьбила його на всю країну.

За останній рік став очевидніший відкритий конфлікт поміркованих українофілів та російських шовіністів у керівництві Української православної церкви Московського патріархату. Це вийшло назовні під час хвороби митрополита Володимира. Тепер митрополит служить лише з поміркованими єпископами. Решти просто не видно.

Кирило був упевнений, що в статусі патріарха розв'яже кавалерійським наскоком українські питання в церкві. Зараз видно, все не так просто. Тому патріарх почав розводити пасьянси через власну групу прихильників усередині УПЦ МП.

Зараз ви читаєте новину «Патріархові Кирилу зараз не до України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути