Ексклюзиви
вівторок, 20 березня 2018 00:30

Парламент врятував себе від дострокових виборів

15 березня Верховна Рада призначила 57-річного Якова Смолія головою Національного банку, 57-річну Людмилу Денісову — уповноваженою з прав людини — омбудсменом, 42-річного Валерія Пацкана — керівником Рахункової палати.

Людмила Денісова — нардеп із фракції "Народний фронт". Очолювала Міністерство економіки й фінансів у Криму. Працювала міністром праці й соціальної політики в урядах Юлії Тимошенко і Арсенія Яценюка. Із чоловіком 57-річним Олександром Денісовим мають двох дочок — Олену, 33 роки, та 31-річну Олександру.

Валерій Пацкан належав до фракції "Блок Петра Порошенка". Був членом партії "Реформи і порядок", а потім — "Удар". У шлюбі з дружиною Наталею має доньку Валерію.

Яків Смолій з травня 2017 року виконував обов'язки голови Нацбанку. До цього був заступником Валерії Гонтаревої. Очолював банк "Аваль". Одружений зі Світланою Смолій. Пара має двох доньок.

— Ці кадрові голосування врятували парламент від дострокових виборів. Однак помітних політичних наслідків від призначень не буде, — говорить політолог 59-річний Володимир Фесенко.

— Якби Верховна Рада не проголосувала, посилилась би нестабільність у парламенті. Почались би чутки про розвал коаліції, кризу і дочасні вибори. Затвердження голови Національного банку посилює можливість відновлення співпраці з Міжнародним валютним фондом.

Президент Порошенко на посаді голови НБУ хотів бачити максимально лояльну людину. Смолій зарекомендував себе таким.

Призначення Денісової — суто політичне. "Народний фронт" хотів, щоб омбудсменом став його представник.

На посаду голови Рахункової палати довгий час не було претендентів. Вибрали Пацкана, бо він — політично досвідчений і неконфліктний.

Зараз ви читаєте новину «Парламент врятував себе від дострокових виборів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути