Ексклюзиви
понеділок, 19 жовтня 2009 18:53

Папа Бенедикт XVI благословив Юлію Тимошенко

Автор: фото надане прес-службою Юлії Тимошенко
  Під час візиту до Ізраїлю Юлія Тимошенко відвідала християнську святиню — Храм Гробу Господнього в Єрусалимі
Під час візиту до Ізраїлю Юлія Тимошенко відвідала християнську святиню — Храм Гробу Господнього в Єрусалимі

Минулої п"ятниці голова українського уряду Юлія Тимошенко на запрошення Папи Римського Бенедикта XVI перебувала з робочим візитом у Ватикані. Прем"єрка зустрілася з очільником католицької церкви у форматі віч-на-віч. Розмова у приватній Папській бібліотеці тривала 50 хв.

Юлія Володимирівна подякувала Папі за можливість зустрічі й подарувала лазерну копію рукопису XII ст. "Христинопільський апостол". Він тривалий час зберігався у Христинопільському монастирі, а нині — у Львівському історичному музеї. Тимошенко наголосила, що цей твір є надзвичайно дорогою реліквією для України.

Бенедикт XVI подарував прем"єрці ексклюзивну ювілейну ручку, виготовлену до 500-річчя собору святого Петра у Римі. Під час зустрічі Папа благословив Україну й український народ, а також особисто Юлію Тимошенко.

Цього ж дня Юлія Володимирівна зустрілася з українською громадою в Італії. Глава уряду констатувала, що українці за кордоном мають низку проблем, з якими стикаються щодня, й українська влада прагнутиме їх вирішити:

— Я хотіла б почути, як ви уявляєте підтримку уряду, на які дії від нас очікуєте.

Прем"єр наголосила на незмінності руху України шляхом євроінтеграції.

З Ватикану Тимошенко поїхала до Гробу Господнього. До Святої землі вона подорожувала за власні кошти з приватним візитом.

— Як віруюча православна людина перед тяжкими випробуваннями, президентською кампанією, наведенням ладу в країні після виборів, хочу проїхати по всім святим місцям, — каже Юлія Володимирівна. — Хочу відвідати всі значущі для православних святині… І просто сповідатися, причаститися, покаятися і йти з вірою, що Господь усе ж підготував для України прекрасне майбутнє.

Хочу відвідати всі значущі для православних святині

У Єрусалимі Юлія Володимирівна відразу відвідала Стіну плачу. Помолилася за щасливе майбутнє України та її народу. Також побувала у храмі Гробу Господнього, Гетсиманському саду, біля могили Діви Марії, оглянула місце у ріці Йордан, де хрестився Ісус Христос.

В Єрусалимі глава уряду зустрілася з Патріархом Єрусалимським Теофілом ІІІ. Його Святість розповів, що уважно стежить за подіями в Україні й знає про діяльність Тимошенко. Теофіл нагородив Юлію Володимирівну найвищою нагородою єрусалимської церкви — Орденом святогробського братства.

— Це надзвичайно висока нагорода для України й віруючого українського народу, який бажає миру та спокою, — каже Тимошенко.

Прем"єрка подякувала за відзнаку й запросила Патріарха відвідати Україну найближчим часом. Теофіл прийняв запрошення. А наостанок благословив Україну й український народ на щастя та процвітання.

Тимошенко тримає контакт із предстоятелями українських церков

В Україні Тимошенко регулярно контактує з предстоятелями основних церков. За останній рік вона тричі мала ґрунтовні зустрічі з Патріархом Філаретом (УПЦ КП) та   візит до кардинала Гузара (УГКЦ), вітала Митрополита Володимира (УПЦ МП).

Глава уряду регулярно зустрічається з представниками Всеукраїнської Ради церков. У результаті — рішенням Кабміну храмам знизили тарифи на газ.

У Києві Юлія Тимошенко мала зустріч із делегацією Вселенського Патріархата, яка переказала їй та Україні благословення Варфоломія ІІ.

Зараз ви читаєте новину «Папа Бенедикт XVI благословив Юлію Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути